Firma nevedla účetnictví, jednateli hrozí až pět let

Prostějovsko – Téměř desetimilionovou škodu za sebou zanechali podle policie jednatel firmy z Prostějovska. Policisté pětašedesátiletého muže z Olomouce viní z trestného činu zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění.

„Tohoto skutku se měl muž a obviněná společnost dopustit tím, že od konce roku 2009 do počátku letošního roku záměrně nevedli účetní knihy, zápisy a doklady předepsané zákonem o účetnictví. Tímto jednáním tak ohrozili řádné zajištění firemních závazků vůči věřitelům společnosti a řádné vyměření daně z příjmu fyzických osob," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Dodal, že firma tak poškodila přes sto věřitelů. Jednateli firmy nyní hrozí až pět let vězení. Samotné firmě pak až její zrušení. 

Přišel o nářadí

Prostějov – Nářadí si na začátku týdne odnesl zloděj z prostějovské Myslbekovy ulice. Dostal se k němu tak, že se vloupal do dodávkového vozidla Citroën.

„Ke krádeži došlo v noci z pondělí na úterý. Zloděj bez poškození překonal zámek zavazadlového prostoru, ze kterého následně vzal motorovou pilu Husqvarna a tři plastové boxy s montážními součástkami," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že majitel škody vyčíslil na třiadvacet tisíc korun. Zloději hrozí až dva roky vězení.