„Policisté si na náměstí u kina Metro všimli podivně se pohybujícího automobilu. Jeho řidič jako by neviděl konec parkoviště a pokračoval v jízdě po trávníku směrem na Přikrylovo náměstí,“ informovala Jana Adámková z prostějovské městské policie.

„Asi v polovině travnaté plochy zastavil. Jeden ze strážníků proto vystoupil ze služebního vozidla, ale řidič hned nato přidal plyn a začal ujíždět směrem k Vápenici. Na hlídku, která se jej snažila zastavit, nereagoval. Naopak, jeho jízda byla stále zběsilejší a agresivnější,“ poznamenala Adámková s tím, že při odbočování z ulice Vápenice na Vojáčkovo náměstí narazil pronásledovaný vůz do přední části služebního vozidla policistů.

Z místa nehody se šoférovi přesto podařilo ujet. Ne však na dlouho.

„Další autohlídka mu o pár minut později zablokovala cestu u kruhového objezdu v Brněnské ulici,“ popsala vývoj události Adámková.

Jeden ze strážníků musel rozbít tonfou čelní sklo pachatelova vozu. „To šoféra zpacifikovalo a policisté mu hned nasadili pouta,“ dodala Jana Adámková. Vzhledem k tomu, že řidič byl viditelně pod vlivem alkoholu, ale odmítl dechovou i krevní zkoušku, převzali případ státní policisté.