Policisté se za autem okamžitě rozjeli a chtěli ho před obcí Buk zastavit a zkontrolovat. Přestože strážci zákona použili světelné výstražné znamení, řidička na výzvu nijak nereagovala a naopak zvýšila rychlost.

„Kličkovala s autem po celé silnici, přejížděla z jednoho jízdního pruhu do druhého a prudce vybržďovala policejní vůz ve snaze zabránit mu v předjetí. Nerespektovala dopravní značky a ohrožovala ostatní účastníky provozu," popsala krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Volkswagen Passat projel obcemi Buk a Prosenice, zamířil do přerovské Žebračky, a poté pokračoval dál až k Lýskám, kde ho dostihla policejní hlídka. „Muži zákona chtěli řidičku předjet a zastavit. Volkswagen nejprve zpomalil, ale když byl policejní vůz na jeho úrovni, tak do něj narazil," dodala mluvčí.

Policisté si už během tohoto manévru všimli, že za volantem nesedí muž, ale žena. Po střetu auto zastavilo a jeden z členů posádky, teprve třináctiletý hoch, z něj chtěl utéct zadními dveřmi. Strážci zákona proti němu použili donucovací prostředky, stejně jako proti dalšímu, dvaadvacetiletému spolujezdci.

Řídila pod vlivem

Při zákroku si policisté všimli, že žena, která auto řídila, se pokouší z místa řidiče přelézt na zadní sedadlo. Použili tedy donucovací prostředky i proti ní. Dechová zkouška u mladé ženy naměřila nejprve 0,83, a poté 0,82 promile. Test na návykové látky byl u ní negativní. Vyšetřovatelé navíc zjistili, že nevlastní řidičské oprávnění.

Dechová zkouška u nezletilého hocha skončila s negativním výsledkem. Třetí člen osádky – dvaadvacetiletý mladík – dechovou zkoušku odmítl. Na místo byla přivolána policejní hlídka se psovodem, který vůz prohledal a našel v něm dvě sušené rostlinné látky. O jaké látky se jednalo, zjistí teprve provedená expertiza.

Při zákroku utrpěl lehké zranění jeden z členů posádky Volkswagenu Passat, který byl jednorázově ošetřen v přerovské nemocnici. Škoda na policejním voze byla vyčíslena na pět tisíc korun, stejně jako na vozidle Volkswagen Passat. Mladá žena je podezřelá z přestupku proti veřejnému pořádku a z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Případem se vyšetřovatelé i nadále zabývají.