Konaly se zde totiž majálesové oslavy, jejichž součástí byla letos soutěž Umělcem s Deníkem. Z novinového papíru tvořili malí i velcí. Do soutěže se zapojily desítky kreativních výtvarníků. Na ty nejlepší čekaly dárkové balíčky.

Vyzkoušet si svou zručnost mohli všichni majálesoví návštěvníci, kteří zamířili ke stánku Deníku. Starší vydání využil ke tvoření trojrozměrného uměleckého díla například šestiletý Antonín z Olomouce.

„Skládám si loďku. Už jsem kdysi doma podobnou dělal, tak to určitě zvládnu. Budu k tomu ale potřebovat hodně novin," řekl hoch a zručně připevňoval na stěžeň svého škuneru plachtu.

Umělcům se nakonec podařilo vyrobit i několik letadel, cadillac, tank či různé druhy zvířat. Mezi výtvory tak našla místo kvočna na vejcích, želva, kočka, zajíc, prase i tuleň.

Regionální Deník společně s pořadateli ocenil ta nejlepší umělecké díla. Vítězka dětské kategorie osmiletá Hana Lyprová si za svou sochu kočky odnesla dárkový balíček s pohádkami i počítačovou hrou, nejlepší dospělá umělkyně Ester Kadlecová se za kvočnu na vejcích díky Deníku vydá do termálních bazénů Welness hotelu Horal.

Vítězka dětské kategorie osmiletá Hana Lyprová se svou kočkou

Vítězka dětské kategorie osmiletá Hana Lyprová se svou kočkou. Foto: DENÍK/lucie Bukvová

„Velký zájem o soutěž nás s pořadateli příjemně překvapil. Všechny výtvory byly moc hezké. Jsem ráda, že vyšlo počasí a velkorysý majálesový program se vydařil. Věřím tomu, že příští rok vymyslíme opět nějakou zajímavou soutěž o pěkné ceny," řekla šéfredaktorka Olomouckého deníku Lucie Bukvová. 

Více k majálesu



Král zahájil majáles, studenti se baví po celé Olomouci

V Olomouci padl rekord…v hromadném měření krevního tlaku!

Olomoučané se baví na majálesu, děti tvořily skládačky z Deníku