VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pivní a gulášové slavnosti ve Velkém Týnci přilákaly stovky lidí. PODÍVEJTE SE

Velký Týnec – Třináct druhů gulášů od třinácti týmů, pivo nebo Věrovanka či Kabát revival. Taková byla letošní nabídka pátého ročníku Pivních a gulášových slavností ve Velkém Týnci. Užily si je stovky lidí, kterým k dobré náladě přispělo i krásné slunečné počasí.

29.7.2012 7
SDÍLEJ:

Pivní a gulášové slavnosti ve Velkém TýnciFoto: DENÍK/Jiří Beneš

Na pátých slavnostech teklo pivo proudem a stejné to s trochou nadsázky bylo i s gulášem, který tu voněl široko daleko. Nutno dodat, že pivo i guláše tu bylo dostatek a k atmosféře naplno prožité soboty pomáhala vydatnou měrou i hudba. Jako první patřilo pódium Věrovance, dále Revival Kabátům Morava a zazpívali také The Beatles – Revival Band z Kladna.

V hlavní roli tu ale vystupoval guláš, přesněji guláše na třináct způsobů. Přesně tolik týmů se totiž přihlásilo do soutěže o ten nejlepší. Návštěvníci si tak mohli dopřát guláše hovězí, jelení, dančí nebo segedínské. To všechno se vařilo před zraky návštěvníků, ale i porotou, jejíž zkušenosti i chuťové pohárky nakonec rozhodly o třech nejlepších. Jednotlivé týmy své guláše připravovaly v kotlích, v kotlících a hrncích a mnohdy vedle kuchařského umění projevili kuchaři také smysl pro humor.

„Náš tým, Bio Hazard, připravuje guláš BSE z šílených krav," prozradil s úsměvem jeden z kuchařů Kamil Sobota z Velkého Týnce. S vařením guláše na slavnostech má jeho tým už velké zkušenosti.

„Jsme pravidelnými účastníky od prvního ročníku. A několikrát jsme byli také ocenění," dodal Sobota. Svůj kotlík tu po druhé také míchali Šohaje ze Slovácka.

„Jsme ze Slovácka a sem jsme se přiženili. Poprvé jsme byli v soutěži v předminulém roce. Letos vaříme segedín a jsme zvědaví, jak to dopadne. Konkurence je na pátém ročníků veliká," okomentoval za tým Martin Tureček. Když týmy své guláše uvařily, jen málokdo alespoň jeden z nich neochutnal.

„Pivo, guláš a hudba a k tomu ještě krásně vyšlo počasí. To je ideální kombinace," uvedl návštěvník Pavel z Velkého Týnce.

„Přijeli jsme podpořit Týnečáky z Velké Bystřice a moc se nám tu líbí," prozradila své dojmy další návštěvníce Jana Drábková. Gulášovou soutěž vyhrál místní tým Amatérští kuchaři. Ti do soutěže uvařili dančí guláš. Na druhé místo potom porota umístila Stavby Žádník s gulášem pštrosím a pomyslný bronz si vybojoval tým Restaurace u Zedníků.

Autor: Jiří Beneš

29.7.2012 VSTUP DO DISKUSE 7
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Bydlení podle znamení zvěrokruhu: Jak si žijí vodní a vzdušná znamení

Obědkovičtí hasiči bojovali s deštěm.
13

Obědkovičtí hasiči bojovali s deštěm

Prostějov padl v Budějovicích. Fanoušci Jestřábů měli konflikt s policií

FOTOGALERIE / Hokejisté Prostějova po dvou výhrách v řadě padli. Na ledě Českých Budějovic sice svěřenci Jiřího Vykoukala dvakrát vedli, ale nakonec prohráli 3:5. V přestávce mezi druhou a třetí třetinou se navíc odehrál incident, po kterém prostějovští fanoušci opustili svůj sektor.

Smržice řeší, kde budou k dostání rajčata ze skleníku. A zda nepřibude další

Již brzy ve Smržicích vysadí první rajčata v chystaném velkokapacitním skleníku, brzy se tak také zvýší počet volných pracovních míst na Prostějovsku. Zároveň by se také obyvatelé k cherry rajčatům, která ve skleníku u Smržic bude pěstovat firma Agro Haná, měli dostat.

Další aktivita pro Prostějovany? Radní zvažují discgolf

ANKETA / Zdaleka ne pouze koupě či nájmy pozemků budou na svém úterním jednání řešili prostějovští radní.

Kam o víkendu? Na vinobraní, rodinný sedmiboj i drakiádu

Pravidelná porce tipů na zajímavé víkendové akce na Prostějovsku.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení