VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pivní a gulášové slavnosti ve Velkém Týnci přilákaly stovky lidí. PODÍVEJTE SE

Velký Týnec – Třináct druhů gulášů od třinácti týmů, pivo nebo Věrovanka či Kabát revival. Taková byla letošní nabídka pátého ročníku Pivních a gulášových slavností ve Velkém Týnci. Užily si je stovky lidí, kterým k dobré náladě přispělo i krásné slunečné počasí.

29.7.2012 7
SDÍLEJ:

Pivní a gulášové slavnosti ve Velkém TýnciFoto: DENÍK/Jiří Beneš

Na pátých slavnostech teklo pivo proudem a stejné to s trochou nadsázky bylo i s gulášem, který tu voněl široko daleko. Nutno dodat, že pivo i guláše tu bylo dostatek a k atmosféře naplno prožité soboty pomáhala vydatnou měrou i hudba. Jako první patřilo pódium Věrovance, dále Revival Kabátům Morava a zazpívali také The Beatles – Revival Band z Kladna.

V hlavní roli tu ale vystupoval guláš, přesněji guláše na třináct způsobů. Přesně tolik týmů se totiž přihlásilo do soutěže o ten nejlepší. Návštěvníci si tak mohli dopřát guláše hovězí, jelení, dančí nebo segedínské. To všechno se vařilo před zraky návštěvníků, ale i porotou, jejíž zkušenosti i chuťové pohárky nakonec rozhodly o třech nejlepších. Jednotlivé týmy své guláše připravovaly v kotlích, v kotlících a hrncích a mnohdy vedle kuchařského umění projevili kuchaři také smysl pro humor.

„Náš tým, Bio Hazard, připravuje guláš BSE z šílených krav," prozradil s úsměvem jeden z kuchařů Kamil Sobota z Velkého Týnce. S vařením guláše na slavnostech má jeho tým už velké zkušenosti.

„Jsme pravidelnými účastníky od prvního ročníku. A několikrát jsme byli také ocenění," dodal Sobota. Svůj kotlík tu po druhé také míchali Šohaje ze Slovácka.

„Jsme ze Slovácka a sem jsme se přiženili. Poprvé jsme byli v soutěži v předminulém roce. Letos vaříme segedín a jsme zvědaví, jak to dopadne. Konkurence je na pátém ročníků veliká," okomentoval za tým Martin Tureček. Když týmy své guláše uvařily, jen málokdo alespoň jeden z nich neochutnal.

„Pivo, guláš a hudba a k tomu ještě krásně vyšlo počasí. To je ideální kombinace," uvedl návštěvník Pavel z Velkého Týnce.

„Přijeli jsme podpořit Týnečáky z Velké Bystřice a moc se nám tu líbí," prozradila své dojmy další návštěvníce Jana Drábková. Gulášovou soutěž vyhrál místní tým Amatérští kuchaři. Ti do soutěže uvařili dančí guláš. Na druhé místo potom porota umístila Stavby Žádník s gulášem pštrosím a pomyslný bronz si vybojoval tým Restaurace u Zedníků.

Autor: Jiří Beneš

29.7.2012 VSTUP DO DISKUSE 7
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Křižovatka Olomoucké ulice a E. Valenty v době rekonstrukce
2

Lidé kritizují novou křižovatku v Olomoucké: čekáme déle, semafory škodí

Exekuce.
DOTYK.CZ

Většina úvěrových firem jsou predátoři. Exekucím čelilo 843 tisíc lidí

Na revitalizaci sídliště si v Kostelci počkají. Nejméně rok

Kostelec na Hané – Zatím u čekání zůstaly plány na rekonstrukci sídliště v Kostelci na Hané. Mnohé z domů jsou již sice zateplené, prostory mezi nimi ovšem ještě úpravami neprošly. A nestane se tak pravděpodobně po celý zbytek letošního roku.

Silně podnapilý muž vyhrožoval servírce. Skončil na záchytce

Vyhrožováním skončila pondělní návštěva čtyřiašedesátiletého muže v hostinci na Prostějovsku. Před osmnáctou hodinou zde vzhledem ke zjevné silné podnapilosti odmítla servírka obsloužit a prodat mu další alkohol.

Rizikové silnice: kde je nejkritičtější místo v Olomouckém kraji?

Nejrizikovějším místem pro řidiče v celém Česku je mírná zatáčka na severu Olomouckého kraje.

Koupaliště na Prostějovsku hlásí změny, počet zůstane stejný

Přípravy v plném proudu. Atmosféra na koupalištích je na Prostějovsku dva měsíce před začátkem sezóny různá – někde jsou v plánu menší vylepšení, jinde naopak chystají poslední koupací sezónu před velkou proměnou. 

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies