První případ obnažování doposud neznámého muže zaznamenala policie v polovině loňského prosince v Přerově. Pachatel ve večerních hodinách oslovil pětačtyřicetiletou ženu na chodníku u ulice Budovatelů. Na tom by pravděpodobně nebylo nic divného, kdyby neměl stáhnuté kalhoty a v ruce nedržel pohlavní úd.

„Lákal ženu, ať jde za ním. Žena samozřejmě nepodlehla jeho nabídce a křičela na něj, že zavolá policii. Toho se zalekl a utekl pryč,“ popsala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Dostal i pepřákem

K dalším třem případům došlo o měsíc později. Problémista obtěžoval tři ženy, z nichž jedna měla u sebe dceru. Nejprve vyskočil ze křoví na přerovské ulici Purkyňova obnažený od půl pasu dolů. K ženě se sice neustále přibližoval, ta mu ale rychle nastříkala do obličeje pepřový sprej.

Ve svém záměru však muž pokračoval i nadále a za půl hodiny se přemístil na ulici Petřivalského. Žena, která uspokojujícího se podivína spatřila, rychle odešla pryč. Ani to však pachatele neodradilo od dalších zvrhlostí. Na ulici Bratří Hovůrkových vstoupil do cesty ženě, která tudy procházela se svojí nezletilou dcerou. I tato žena místo rychle opustila.

Ve stejný den pachatel obtěžoval ještě dvojici mladých dívek, taktéž na ulici Budovatelů. Také tentokrát ale holky stačily utéct. Policie tento případ zaznamenala až později.

Jak vypadá?

Podle popisu se jedná o neznámého muže bílé pleti ve věku okolo padesáti let. „Je asi 170 až 180 centimetrů vysoký, zavalité postavy s vystouplým břichem. V obličeji má výraznější vrásky v okolí úst a očí. Je velmi pravděpodobné, že ve všech případech se jedná o jednoho pachatele,“ oznámila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Policie při pátrání po tomto muži žádá veřejnost o pomoc.

„V případě jakéhokoliv kontaktu s tímto mužem volejte operativní skupinu na tel. č. 974 778 677 nebo na stálou službu 974 778 651 příp. na bezplatnou linku 158 nebo událost nahlaste na policejní služebně,“ dodala Zajícová s tím, že jakékoliv informace jsou pro dopadení pachatele a objasnění události důležité. (pm)

Identikit