V dalších dnech budou zpřístupněny zbylé letní aktivity, mj. golf a hřiště pro tenis a míčové hry. Na neděli 26. května se chystá Den otevřených dveří s možností vyzkoušet si všechny aktivity zdarma.

„Letos se u nás lyžovalo až do poloviny dubna, tedy o dva týdny déle než loni. Pak ovšem díky výraznému oteplení sníh rychle roztál, takže se veškeré potřebné úklidové práce podařilo provést v krátké době a mnohé letní aktivity dokonce zpřístupnit až o tři týdny dřív než minulý rok. Zábavu a atraktivní programy nabídneme ubytovaným hostům i jednodenní návštěvníkům za stejné ceny jako loni," uvedl ředitel volnočasových aktivit Resortu Valachy Martin Pařízek.

Lanový park HoralOd 1. května je otevřen Lanový park Horal u hotelu Horal. Tvoří ho 9 překážek různé náročnosti a menší trasa pro nejmenší děti. V provozu je za příznivého počasí denně od 9 do 18 hodin.

Ve stejných časech mohou zájemci využít i půjčovnu segway u hotelu Horal a vyrazit na vyjížďku po některé z okolních vytipovaných okružních tras. V ceně půjčovného je zahrnutá i služba doprovodu zkušeného průvodce.Půjčovna Segway

V hotelu Galik je od 1. května k dispozici půjčovna horských kol. Připravena jsou kola renomované značky Specialized a to i včetně dětských kol, přileb a sedaček.

Ve Velkých Karlovicích a okolí mají milovníci cyklistiky bohaté možnosti: mohou vyrazit jak na obtížnější trasy do hor, tak na nenáročnou cyklostezku Bečva, která začíná právě v blízkosti hotelů Resortu Valachy.Cyklostezka Bečva

V provozu už je i venkovní terasa s posezením a vodními prvky u hotelu Horal, která je oblíbeným cílem cyklistů mj. díky poloze na konci cyklostezky Bečva.

„Během května zřídíme na terase ještě malý zastřešený dětský koutek a v průběhu léta se návštěvníci mohou těšit na víkendy s cimbálovou muzikou a pravidelné grilování. Nabídneme také oblíbenou škrábanou zmrzlinu a domácí dezerty," uvedl vedoucí hotelu Horal Marek Bača.Letní terasa hotelu Horal

Od května jsou otevřeny také všechny venkovní terasy relaxačního centra Wellness Horal. Hosté mají k dispozici stolky s židlemi, lehátka i slunečníky. Novinkou na jedné z teras je hřiště pro děti s 3D hracími prvky, které zapůjčila firma TENNIS ZLÍN a mají ve veřejném prostředí premiéru.

Od 5. května by pak mělo být zprovozněno multifunkční sportovní hřiště pro tenis a míčové hry u hotelu Horal. „V letním období zde plánujeme rozšíření služeb o výuku tenisové hry pro ubytované i neubytované hosty," upřesnil Martin Pařízek.

Sezóna na Golfovém hřišti Horal bude zahájena až v průběhu května. Hřiště se zčásti rozkládá na svahu sloužícím v zimě jak sjezdovka a teprve tam odtávají poslední zbytky sněhu.

Již brzy také budou moci návštěvníci vyrazit do lesa u hotelu Horal na novou Kulíškovu naučnou stezku pro děti, kterou připravil Resort Valachy společně s Lesy ČR a CHKO Beskydy. Nenáročný turistický okruh dlouhý 2,5 km hravou formou přiblíží dětem zajímavosti zdejší přírody.

„Postupně tak doplňujeme spektrum dětských aktivit, po nichž je velká poptávka. Už nyní u nás rodinám nabízíme celoročně koupání v termálních bazénech Wellness Horal, ranní saunování dětí s dětským saunovým rituálem či turistickou trasu Hledej poklad na Galiku. Další možnosti přinesla cyklostezka Bečva, protínající údolí Vsetínské Bečvy. V restauracích nabízíme dětská jídla a dětské koutky, pořádáme akce pro rodiny a v létě dětské animační programy. Od června opět nabídneme zvýhodněné pobyty Letní dovolená v Beskydech s ubytováním dětí do 12 let zdarma a dalšími bonusy," dodal ředitel hotelů Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Hotel Horal

Nejbližší akce v Resortu Valachy

18. 5. - Letní karlovská padesátka a dogtrekking – turistický pochod
26. 5. - Den otevřených dveří na Horalu – letní aktivity k vyzkoušení zdarma
1. 6. - Saunová noc
9. 6. - Pohádková cesta lesem
6. 7. - Saunová noc
6. 7. - Soutěž o Nejlepší valašský sýr

www.valachy.cz