V prvním případě se jednalo o požár kůlen. K němu do Kostelce na Hané vyrazily jednotky z Prostějova, Kostelce a Vrahovic.

"Požár kůlny stojící nedaleko bytového domu byl nahlášený po jedenácté hodině. Hasiči po příjezdu zjistili, že požárem jsou zasaženy tři boudy stojící nedaleko bytového domu. Hasiči plameny dostali pod kontrolu za několik minut," uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Její kolegové na místě také dostali jeden záchranářský úkol.

"Nedaleko hořících staveb byla také králíkárna s několika králíky, které hasiči před plameny zachránili," uvedla Hacsiková. Při požáru se nikdo nezranil, jeho příčinu nyní zjišťují vyšetřovatelé.

Jen o něco více než o půl hodiny později dostali hasiči hlášení o hořícím autě. To se mělo nacházet na silnici nedaleko Vrbátek.

"Na místo vyjeli profesionální hasiči z Olomouce a Prostějova a dobrovolní hasiči z Prostějova - Vrahovic, Vrbátek a Dubu nad Moravou. Již v době jízdy hasičů k zásahu bylo vidět stoupat vzhůru hustý černý dým. Hasiči po příjezdu zjistili, že požárem je kompletně zasaženo osobní vozidlo," řekla mluvčí s tím, že plameny zasáhly také část strniště na přilehlém poli.

Také v tomhle případě si hasiči s plameny poradili během chvíle. Nyní vyšetřovatelé zkoumají, co za požárem stálo.

Lázně v Prostějově
Lázně tu budou dál, vzkazuje magistrát. Pro sportovce
Ilustrační foto
Chceme mírnější protikuřácký zákon, zní z hostinců. Množí se v nich petice