Z výrobní haly firmy Elmo-Plast na kraji obce stoupal hustý dým, nikoho z usedlíků však nemuseli hasiči evakuovat.

Při požáru se nikdo nezranil, podle předběžných odhadů oheň způsobil škodu za osmdesát milionů korun.

„Požár zničil technologii na výrobu plastů, výrobní linku a dvě zaparkovaná nákladní auta," vypočítala mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Zdroj: Youtube

K požáru vyjíždělo před sedmou hodinou ráno celkem osm jednotek hasičů. K profesionálům z Prostějova se přidali dobrovolníci z Alojzova, Určic, Brodku u Prostějova, Plumlova, Kostelce na Hané, Žešova a Vrahovice.

Když přijeli na místo, byla už celá výrobní hala v plamenech.

„Kromě lokalizace požáru se soustředili i na ochranu okolních objektů. Zásah probíhal nejprve z vnější strany budovy, protože hrozilo zřícení ocelových konstrukcí. Uvnitř výrobní haly nalezli hasiči dvě propan-butanové lahve, které vynesli ven, kde je ochlazovali. Z hořící haly se jim podařilo také zachránit část uskladněného materiálu," informovala Vladimíra Hacsiková.

Při požáru se z výrobní haly valil hustý černý dým, který však stoupal přímo vzhůru, a hasiči tak nemuseli nikoho z místních evakuovat.

„Museli jsme provádět monitoring nejbližších rodinných domů a kontrolu na střechách a půdách. Při požáru totiž odlétaly žhavé plastové částečky, které mohly zapálit okolí," uvedla mluvčí krajských hasičů.

Požár za sebou zanechal škodu za osmdesát milionů korun.

„Svým zásahem hasiči uchránili majetek za padesát milionů korun," doplnila Vladimíra Hacsiková a dodala, že na místě pracují hasičští a policejní vyšetřovatelé, kteří se snaží zjistit přesnou příčinu požáru.