Jadrníček vaří pivo podle tradičních receptur a postupů, místní pivo je nefiltrované a nepasterizované. Díky tomu se zachovají všechny výživové hodnoty, které mají blahodárný vliv na lidský organismus.Pivovar Jadrníček

Pivo se tady vaří klasickou dvourmutovou technologií, a to výhradně z českých surovin. Slad z Moravy, žatecký chmel, vlastní pivovarské kvasnice a voda z místních zdrojů.

Pivo se po uvaření ve varně začne ochlazovat a přemisťuje se do spilky. V otevřených kvasných kádích probíhá po přidání pivovarských kvasnic kvašení. To vše při teplotě cca 10°C. Kvašení trvá mezi deseti a čtrnácti dny, poté je pivo stáčeno do ležáckých tanků.

Nakonec se pivo nechává zrát ve sklepě, kde zůstává nedotčeno minimálně čtyři týdny.

Pivovar Jadrníček vyrábí Jadroš 11% světlý ležák a jantarový speciál Nitsche 14% vídeňského typu. Další službou, kterou pivovar nabízí pěstitelům, je možnost z vlastního kvasu vypálit ovocný destilát tradičním pálením, které zaručí nejvyšší možnou kvalitu destilátu. Je možné pálit v kotlích o objemu 250 a 400 litrů, nejmenší množství je 150 litrů

Ochutnejte pivo přímo u zdroje

K pivovaru je připojena nekuřácká hospůdka se zahrádkou. Útulné prostory v zimě pojmou 30 osob, v létě můžete ochutnat Jadroše právě na zahrádce. /PR/