Z vítězství byla nadšená. „Jsme samozřejmě moc rádi, potěšilo nás to. Věříme, že se zase o něco víc zviditelníme a že přibude zákazníků,“ svěřila se se svými dojmy.

Majitel Millenia Afrim Saliji měl k podnikání v ČR blízko. „Jeho tatínek sem přicestoval z Makedonie a v Lipníku nad Bečvou si otevřel cukrárnu. Další podniky pak otevřel také ve Valmezu a v Rožnově,“ připomněla Vičanová. Saliji se na Valašsku natrvalo usadil v roce 1993 a o sedm let později pizzerii otevřel.

Ocenění Živa 2017 pro Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm.
Valašské muzeum obdrželo prestižní ocenění Živa 2017



Leona Vičanová v podniku pracuje od roku 2012. Práce ji baví, i když přiznává, že je náročná. „Hlavně hostů ubývá a tržby jdou rok od roku dolů. Myslím si, že se lidé pořád mylně domnívají, že jsme nejdražším podnikem v Meziříčí. Byla bych ráda, kdyby se to změnilo, protože to dávno není pravda,“ zdůraznila Vičanová. Název podniku napovídá, na čem si hosté mohou pochutnat. Kromě mnoha druhů pizzy kuchaři připravují také těstoviny, saláty nebo rizota. „Lidé chodí nejčastěji na pizzu. Dobře ale umíme připravit všechno. Záleží jen na chuti každého, co si vybere a co je pro koho specialita,“ řekla provozní.

Meziříčští hasiči se v noci nezastavili. Vyjížděli k šesti požárům
Meziříčští hasiči se v noci nezastavili. Vyjížděli k šesti požárům



Vedle dobrého jídla hosté oceňují i nové, příjemné prostředí. „Rekonstruovali jsme letos v červnu hlavně kvůli zákazu kouření. Před- tím se tu kouřilo a na zdech to bylo znát. Chtěli jsme, aby to tu bylo všechno nové,“ vysvětlila Vičanová.

Největší novinkou je přestěhovaná kuchyně. „Předtím byla otevřená v prostoru. Přesunuli jsme ji dozadu a spojili s okýnkem s rychlým občerstvením, které k nám také patří,“ popsala Leona Vičanová. Vepředu zůstal už jen bar.

V Milleniu momentálně pracuje pět lidí, počet to ale není konečný. „Je nás málo, takže mezi sebe přijmeme kuchaře i číšníka,“ uzavřela Leona Vičanová.

Fotbaloví fanoušci. Ilustrační foto.
Svátek a přepis historie, těší se Valašské Meziříčí na Baník

Anketa čtenářů regionálního Deníku

Čtenáři mohli pro oblíbený podnik v Olomouckém a Zlínském kraji hlasovat na webu Deníku či prostřednictvím hlasovacích kuponů od 22. června do 25. srpna. Valašskomeziříčská Pizzerie Millenium zvítězila s velkým náskokem. Lidé jí poslali celkem 1667 hlasů