Ať už si pod pojmem cestovaní představíte cokoliv, pravděpodobně z něj chcete vytěžit maximum. Obdivujete krásy Itálie, Španělska, Slovenska?

My také, ale nejvíce ze všeho milujeme objevování míst, na které příručky a průvodci zapomněli.

Chcete poznat, co znamená pocítit chuť a vůni země na vlastní kůži a z pohledu místních obyvatel?

Připoutejte se, výprava do neznáma začíná.

Cestovatelská myšlenka s českými kořeny

O Češích se toho říká mnoho. Mají vytříbený smysl pro humor (jazykem cizinců: divný, morbidní, nepochopitelný, absurdní, černý…), milují jídlo, pivo, ale především, mají skvělé nápady.

Což potvrzuje i Češka Martina Balázsová, která je společně s dvěma italskými investory spoluzakladatelkou mezinárodního startupu pro aktivní cestovatele Locals4friends.com , který byl poprvé spuštěn v roce 2012.

Projekt, jenž sídlí v italském Palermu, spojuje místní obyvatele s cestovateli, vytváří přátelství a nabízí nezapomenutelné zážitky.

Jak je svět malý, potvrzuje i to, že se zakladatelé z Itálie a České republiky potkali s tvůrcem a technickým provozovatelem tohoto webového projektu, olomouckou vývojářskou firmou ESMEDIA Interactive v belgickém Bruselu. Tato firma má aktuálně na starosti i letošní expanzi projektu v Německu a řízení výkonnostního marketingu pro akvizici neměcky mluvících cestovatelů na de.locals4friends.com

Start-up Locals4friends.com

Byl, nebyl portál GetYourGuide.com a žil si na internetu spokojeně, až do chvíle, než se objevila inovativní parta z Locals4friends.com. Co bylo dál? Žili si ještě spokojeněji, protože vytvořily silnou dvojku, která plní sny cestovatelům, kteří nechtějí jen cestovat, chtějí cítit zemi na vlastní kůži, chtějí poznat místní obyvatele a jejich život. Jak to ale v partě bývá, nikdy nejsou všichni stejní. A tak se i Locals4friens liší. Liší se lidským přístupem, který je hlavním hnacím motorem tohoto projektu. S Locals4friens objevíte skryté kouty, zapojíte se do aktivit místních obyvatel. A kdo ví, možná u nich i přespíte. Vše záleží jen na domluvě mezi vámi a vašim hostitelem. Nikomu neplatíte žádné provize, úsměv a radost je s Locals4friens.com žhavější zboží než peníze.

Na vlastní kůži a z pohledu místních obyvatel

Na vlastní kůži můžete pocítit paprsky slunce na pláži společně se stovkami turistů. Na vlastní kůži je možné pocítit chuť řecké kuchyně, doporučené průvodcem, který jste si na dovolené zakoupili. Na vlastní kůži však můžete zažít mnohem více. Bokem od hlavních turistických míst, stranou od přeplněných pláží. Na vlastní kůži je možné poznat život místních obyvatel, objevit jejich zamilovaná místa, podlehnout malé hospůdce v zapadlé uličce, kde nabízí nejlepší místní speciality, poznat atmosféru a kouzlo místa. Vychutnejte si cestování ruku v ruce s místními obyvateli.

Vzpomenete si, kolikrát jste si na místě, na nějž se nepějí ódy v průvodcích, a o kterém neví ani mnoho místních obyvatel řekli, že je to nejkrásnější místo na zemi. Vybavíte si okamžiky v zapadlé hospůdce, která vám jednoduše byla po chuti. Pamatujete si na výstavu v místní čajovně, která vám vyrazila dech? Teď se vás zeptáme, chtěli byste to samé zažít v cizí zemi?

Autentické zážitky, nezapomenutelné okamžiky, nahlédnutí pod pokličku života místních obyvatel a místa, na která byste za normálních okolností nenatrefili, to vše Locals4friends.com spojuje.

Od Itálie přes Maroko až po indické chrámy

Byla by libo projížďka na koni v Toskánsku, či seskok tandemem na Sicílii? Tyto aktivity například nabízí místní hostitelé dokonce zdarma a zdarma je i radost, se kterou budete odjíždět, zdarma jsou zážitky, na které jen tak nezapomenete a úsměv na tváři, který vás bude provázet dlouho po návratu domů.

Máte globus? Pokud ano, jistě jste ho alespoň jednou za život roztočili, naslepo zabodli prst a snili o tom, jaké by to v daném místě bylo. Nemuselo to být hlavní město, ale třeba malá rumunská vesnička v horách. O to, aby místy, která nabízí autentický zážitek, byla rovnoměrně zaplněná mapa v každém státě, usiluje projekt Locals4friends.com. Objevte kouty světa, které se vám navždy zapíší do srdce.

Pojďme vyrazit za zážitky s Locals4friends.com

Máte sbaleno? Teď už jen stačí zaregistrovat se na portálu Locals4friends.com, potvrdit svůj mail, počkat na ověření a je hotovo. Nyní už můžete poptávat nebo nabízet aktivity. Na portálu navážete pouze první kontakt s hostitelem, pak už si můžete psát emaily, skypovat, volat…