VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Karlovský gastrofestival letos přivítá rakouského Michelina, Toniho Mörwalda

FOTOGALERIE / Již podeváté budou valašské Velké Karlovice na začátku podzimu hostit populární Karlovský gastrofestival. Nenechejte si 7. a 8. října ujít nejnavštěvovanější gastronomickou událost s jedinečnou atmosférou uprostřed krásné přírody Beskyd, navíc opět se speciálním hostem – tentokrát rakouským michelinským šéfkuchařem Tonim Mörwaldem.

15.8.2017
SDÍLEJ:

Toni MörwaldFoto: Archiv Resortu Valachy

„Pro návštěvníky opět chystáme ochutnávky nejrůznějších specialit v místních hospůdkách a horských hotelích, rozesetých v 3,5 km dlouhém údolí Léskové. Mezi jednotlivými gastro zastávkami se mohou návštěvníci během ochutnávek procházet po cyklostezce Bečva nebo se popovézt vláčkem, koňským povozem a historickým autobusem, což akci dodává jedinečnou atmosféru. Na jedné ze zastávek bude opět velký farmářský trh, chystáme i tradiční soutěž o nejlepší frgál a nejlepší klobásu, řemeslný jarmark, posezení s muzikami, barmanské večery a chybět nebude ani zábava pro děti nebo populární frgálová manufaktura, v níž si kdokoli může zkusit vyrobit vlastní valašský frgál,“ uvedl Tomáš Blabla, generální ředitel Resortu Valachy Velké Karlovice, jenž je hlavním pořadatelem akce.

Vstup je tradičně zdarma, což gastrofestivalu společně s pestrou nabídkou, programem pro celou rodinu a přírodní atmosférou přidává na oblibě. Jen loni gafestival během dvou dnů navštívilo 41 tisíc lidí nejen z České republiky, ale i blízkého Slovenska a dalších zemí.

Každý rok je součástí i speciální doprovodný program pro náročné gurmány v podobě sobotní Michelinské galavečeře a nedělního Michelinského oběda ve Spa hotelu Lanterna. K jejich přípravě pořadatelé vždy zvou uznávané kuchařské osobnosti oceněné michelinskou hvězdou. V minulých ročnících už se v Lanterně vystřídalo šest šéfkuchařů z ČR, Maďarska, Itálie a Německa. „Letos přijede vyhlášený rakouský šéfkuchař Toni Mörwald, jenž vede michelinskou restauraci Le Ciel a v minulosti získal toto prestižní ocenění i v dalších rakouských podnicích. Už se těšíme na jeho noblesní rakouskou gastronomii s francouzským nádechem, snoubenou s pečlivě vybranými rakouskými víny,“ dodal Tomáš Blabla.

Toni Mörwald je jedním z nejznámějších a nejuznávanějších rakouských šéfkuchařů. Působil v nejlepších restauracích v zemi, je držitelem řady mezinárodních ocenění, provozuje několik restaurací, vede kuchařskou školu Toni M., která je rakouskou jedničkou, a vydal také tři desítky kuchařských knih. „Jeho“ michelinská restaurace Le Ciel se nachází ve slavném Grand Hotelu Wien, který byl v roce 1870 vůbec prvním grand hotelem ve Vídni. Toni Mörwald restauraci řídí od roku 2015. Již v roce 2016 získala první michelinskou hvězdu a letos ji obhájila.

Více na www.karlovskygastrofestival.cz

Autor: Redakce

15.8.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Discgolf. Ilustrační foto

Další aktivita pro Prostějovany? Radní zvažují discgolf

Ilustrační foto
52

Kam o víkendu? Na vinobraní, rodinný sedmiboj i drakiádu

Prostějov se doma rozstřílel. Čtyřmi góly vyprášil Valmez

FOTOGALERIE / Střelecká bída na domácím stadionu je zapomenuta. Fotbalisté Prostějova v předehrávce 8. kola rozstříleli Valašské Meziříčí 4:1 a připsali si tak v jednom utkání dvakrát víc branek než v předchozích všech zápasech doma dohromady.

V zákulisí potíže, na ledě pohoda. Tým chráníme, říká Vykoukal

Zatímco v zákulisí stíhá Jestřáby jedna rána za druhou, na ledě jim to začíná šlapat. Hokejisté Prostějova ve středu podruhé v řadě zvítězili nad silným soupeřem a dávají aspoň částečně zapomenout na problémy kolem klubu.

Lidé jsou štědří, rodině postižené požárem věnovali už přes sto tisíc

V přehlídku štědrosti se proměnila veřejná sbírka vyhlášená obecním úřadem v Bílovicích-Lutotíně u Kostelce.

Zásah v centru Prostějova: anonym nahlásil bombu

Rušno bylo v pátek dopoledne na náměstí TGM v Prostějově. Do pobočky Unicredit bank totiž přivolal neznámý člověk policisty s tím, že je zde uložená bomba.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení