VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Podnikání

4.12.2016

Soutěž o Infrasaunu už má další výherkyni. Zapojte se i vy

Ve znamení pohody a relaxace prožije vánoční svátky paní Monika Němcová z Uherského Brodu. Stala šťastnou výherkyní třetího kola velké soutěže Deníku o infrasauny Marimex.

2.12.2016

V Augustiniánském domě servírují ryby, zeleninu nebo chia semínka

Luhačovice - Za posledních pětadvacet let se podle studií lidem v České republice prodloužil život až o deset let. Stojí za tím pokrok medicíny i změna životního stylu. Právě zdravý životní styl se stává v současné době fenoménem, kvůli kterému restaurace a hotely mění své jídelníčky.

1.12.2016

Dotazy klientů realitek? Týkají se prodeje i provizí

Při své práci dostávají realitní makléři ze strany klientů nespočet dotazů. A to nejen k problematice samotného prodeje či koupě nemovitosti, ale také třeba jak je to s provizí nebo vývojem cen na trhu.

30.11.2016

Wellness Horal chystá Silvestrovskou saunovou noc

Velké Karlovice – Chcete prožít Silvestra jinak než obvykle, s koupáním a saunováním za svitu svíček? Netradiční oslavu příchodu nového roku v tomto duchu chystá relaxační centrum Wellness Horal ve Velkých Karlovicích.

30.11.2016

Glosa: Jak vyhubit venkov s pomocí EET

Je to proces, který má dvě fáze. První se jmenuje Babiš-podnikatel. Během ní se zkoncentrovala půdní držba a zemědělská výroba do té míry, že kdyby žil Masaryk nebo Antonín Švehla, usilovali by o novou pozemkovou reformu.

29.11.2016

Infuzní vitamíny a minerály přímo do žíly!

Jak se chránit před nemocemi? Přece „céčkem"! Je velmi účinnou prevencí a už i děti ví, že „céčko" posiluje imunitu.

23.11.2016

Místo stresu relaxace a valašské tradice: zažijte Vánoce v Beskydech

Velké Karlovice – Spa hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích připravil i letos nabídku vánočních pobytů pro ty, kteří chtějí utéct předvánočnímu shonu a užít si svátky v klidu a bez starostí se sháněním dárků, uklízením a přípravou štědrovečerní večeře.

21.11.2016

Burčák mění chuť každým dnem, archivovat nelze

Slovácko - Každé kvalitní víno má svůj unikátní charakter daný ročníkem, původem, odrůdou a především rukopisem vinaře. Takové víno lze archivovat a ochutnat v různých fázích zrání. U burčáku to však neplatí.

20.11.2016

Věnujte k Vánocům zážitky v Resortu Valachy: 8 tipů pro náročné

Velké Karlovice - Štědrý den je příležitostí dát lidem kolem vás najevo, že je máte rádi a že na ně myslíte. Výběr toho správného dárku ale může někdy přidělat vrásky na čele. Co dělat, když už vaši blízcí „všechno mají" a „nic nepotřebují"? Nebo když si nejste jistí, jestli se výběrem parfému, svetříku či knižní novinky trefíte do vkusu?

20.11.2016

Šéf wellness hotelu Borák: Relaxuji na motorce nebo jezdím pod stan

Luhačovice - Zvyšující se životní tempo, požadavky na vyšší výkonnost v zaměstnání a stres, to jsou hlavní příčiny, které mohou vést až k takzvanému syndromu vyhoření. Podle statistik jsou ohroženy nejvíce profese spojené s přímým kontaktem s lidmi. Zvládat práci manažera není snadné ani podle Petra Boráka, a to nejen v hotelnictví.

16.11.2016

Dotace na nové sady jen tak někdo nedostane

Honba za agrárními dotacemi vede do pekel. Jen výjimečně přináší ovoce, a to doslova. Nejen sadařům, ale i spotřebitelům. Díky evropským dotacím rostou česká jablka s pomocí menších dávek chemie, než by jinak ovocnáři do sadů cpali. Bez lákavé dotační podpory by se na šetrnější pěstování ovoce dalo jen pár nadšenců. Sólisté, kteří se z principu nechtějí nikde organizovat, mají ovšem smůlu. Kdo chce dotace, musí být členem profesního svazu. A to i když žádá o podporu na nový sad z českého rozpočtu.

14.11.2016

Trh práce v křeči. Dnešní nezaměstnané firmy nechtějí

Jaké je složení nezaměstnaných v Česku a kolik z nich má šanci nalézt práci? Na tyto otázky se snaží odpovědět ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) ve své analýze trhu práce. Závěry však nejsou zrovna příznivé. Nad úrovní přirozené míry nezaměstnanosti zbývá posledních 60 tisíc dostupných pracovníků, zatímco firmy a podnikatelé se marně snaží obsadit více než dvojnásobný počet volných míst.

13.11.2016

Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích začal v neděli zasněžovat sjezdovky

Velké Karlovice - Ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích se v noci na neděli 13. listopadu rozjela sněžná děla. Do hor konečně dorazilo mrazivé počasí, provázené prozatím menší sněhovou nadílkou. Vlekaři se snaží využít vhodných podmínek k přípravě sjezdovek na lyžařskou sezónu a vytvoření zásob technického sněhu.

11.11.2016

Vyměnit krev burčákem? Je to mýtus, říká vinař

Slovácko – Nápoj bez chemické konzervace, přírodní a plný vitaminu B, právě to je burčák, který příznivě působí na pleť i celý organismus. Provází ho ale také spousta mýtů, jaké to jsou, prozradil vinař ze Zlechova Břetislav Jakubík v dalším díle seriálu Škola burčáku.

9.11.2016

Svatomartinská vína a husu vystřídají ve Velkých Karlovicích lanýže

Velké Karlovice - Zatímco děti 11. listopadu netrpělivě vzhlížejí k obloze, jestli už přijíždí Martin na bílém koni, milovníci vína se na tento den těší z jiného důvodu - otevírají se láhve mladého Svatomartinského vína. Kuchaři se navíc předhánějí v lákavé nabídce husích specialit, která degustaci vín skvěle podtrhují.

7.11.2016

V Augustiniánském domu v Luhačovicích se řídí mottem: host je svým terapeutem

Luhačovice /ROZHOVOR/ - Společně se svým bratrem a kolegou se rozhodli vzít do rukou osud Augustiniánského domu v Luhačovicích, který se nachází na samém konci lázeňského centra, v takzvané Pražské čtvrti. 

7.11.2016

Při výběru realitní kanceláře rozhodují reference, zkušenosti, ale i první dojem

Přerov - Potřebujete prodat nemovitost, nebo se naopak chystáte koupit byt či dům? Pak máte dvě možnosti. Zkusit to na vlastní pěst, nebo se obrátit na realitní kancelář. Realitní branže je však stejně jako jiné obory především o lidech, vybrat proto důvěryhodnou společnost mnohdy není snadné.

7.11.2016

Největší oblibě se těší burčák v České republice

Slovácko – Je typickým produktem České republiky, nikde jinde ve světě totiž tak oblíbený jako u nás není. Řeč je o burčáku.  

31.10.2016

Wellness Horal se zapojí do celorepublikového Týdne saunování

Velké Karlovice -  Relaxační centrum Wellness Horal v Resortu Valachy Velké Karlovice se ve dnech 5. až 12. listopadu připojí k šestému ročníku Týdne saunování. Do této tradiční osvětové akce zaměřené na podporu zdravého a správného saunování, jejímž hlavním pořadatelem je Česká asociace saunérů, se pravidelně zapojují přední relaxační centra České republiky. Ve Zlínském kraji se jí kromě Wellness Horal účastní ještě Aquapark Uherské Hradiště.

28.10.2016

Jak vzniká burčák? 
Zpočátku bouřlivě kvasí

Slovácko – Aby burčák chutnal nejlépe, musí vinař dokázat odhadnout správnou dobu k jeho konzumaci. O přípravu tohoto nápoje se ale jinak dokáže postarat sama příroda – kvašením. „Při tomto procesu se cukry mění v alkohol," vysvětluje v dalším díle seriálu Škola burčáku vinař ze Zlechova Břetislav Jakubík.

28.10.2016

Pravý burčák? Jedině z hroznů z českých vinic

Slovácko – Harmonický poměr alkoholu, cukru a kyselin právě tak by měl podle vinaře Břetislava Jakubíka ze Zlechova chutnat burčák. Jak tento lahodný nápoj, přezdívaný mléko starců, vzniká, z čeho je vyroben a na co si dát pozor při jeho koupi prozradil vinař v prvním díle seriálu Škola burčáku.

27.10.2016

Břetislav Jakubík: Láhví je pouze 1996, jde o sběratelský artikl

Uherské Hradiště /ROZHOVOR/ – Edice 1996 láhví, každá ve speciálním balení s vlastnoručním podpisem jedné z významných fotbalových osobností jako je například Pavel Nedvěd, Antonín Panenka nebo třeba Pavel Kuka. To je víno z exkluzivní edice Chardonnay 2015, kterou pro zvláštní příležitost vytvořil vinař Břetislav Jakubík ze Zlechova ve spolupráci se sdružením Czech team 96.

26.10.2016

Ředitel olomouckého NH hotelu je v nominaci na Hoteliéra roku

Olomouc /ROZHOVOR/ - Šéf olomouckého hotelu by se mohl stat Hoteliérem roku 2016. Obdržel totiž nominaci v kategorii řetězcové hotely. Vysoce prestižní ocenění udělí Asociace hotelů a restaurací Česká republika na konci listopadu.

25.10.2016

Ve Velkých Karlovicích chystají Noc bílých lanýžů i dětskou Etiketu stolování

Velké Karlovice - Svatomartinské víno nebo husí hody – to je nejčastější důvod, proč se gurmáni každý rok těší na podzim. V poslední době ale domácí restaurace přichází stále častěji i s dalším a exotičtějším lákadlem, jehož čas také nastává v listopadu – s lanýži.

AKTUALIZOVÁNO
21.10.2016

Pivo do kelímku, párek na tácek. Budou hospody obcházet účtenky?

Pro ortodoxního pivaře je něco takového nemyslitelné: sedět v hospodě či na zahrádce a pít pivo z plastového kelímku. Se zavedením elektronické evidence tržeb (EET) se ale takové situace mohou množit.

6.10.2016

Na Karlovský gastrofestival zavítalo 41 tisíc lidí, prodalo se 6 000 frgálů

Velké Karlovice - Rekordních 41 tisíc: tolik lidí podle oficiálního měření návštěvnosti zamířilo na 8. Karlovský gastrofestival, který se konal 1. a 2. října ve Velkých Karlovicích.

5.10.2016

Ve Velkých Karlovicích chystají Podzimní kouzlení se stezkou odvahy

Velké Karlovice - Přijďte si v sobotu 8. října užít příjemné odpoledne plné zábavy a tvoření do dětského zábavního parku Razulák v Resortu Valachy Velké Karlovice.

3.10.2016

Místo klíčů pákové kleště nebo žebřík. Makléři musejí občas improvizovat

Přerov - Otevírání dveří pákovými kleštěmi nebo třeba pozvání na rande, i tomu občas musejí při své práci čelit realitní makléři z Galerie Realit v Přerově. Veselým příhodám se nevyhne žádný z nich.

3.10.2016

Soutěž o nejlepší frgál vyhrál makový od školní kuchařky z Karolinky

Velké Karlovice - Makový frgál Mileny Borošové z Karolinky zvítězil v soutěži o nejlepší valašský frgál, která se konala v neděli 2. října ve Velkých Karlovicích na závěr tradičního Karlovského gastrofestivalu.

30.9.2016

Tradiční průmysl v Česku skomírá. A uvolňuje místo montovnám

Část stojírenského holdingu Vítkovice, ČKD Praha DIZ, Kovosvit MAS, jeden z následovníků Škody Plzeň Pilsen Steel i výrobce letadel Let Kunovice. To je pět tradičních značek českého průmyslu, které v současnosti čelí existenční krizi. Možná tedy v přímém přenosu sledujeme závěr transformace české ekonomiky zahájený po listopadu 1989. Kdo se včas nepřizpůsobil novým poměrům nebo se dál jednostranně orientoval na východní trhy, dnes zápasí o přežití. Svou roli v ekonomice naopak posilují podniky se zahraničními majiteli, na které často pasuje hanlivý termín montovny.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies