„Holky byly až moc přemotivované. Některé balony byly ukvapené. Bylo vidět, že do zápasu jdou naplno. Po této stránce hráčkám nelze nic vyčítat," neupřel svému týmu snahu olomoucký trenér Jiří Teplý.

Do vzájemného derby přitom oba týmy vstupovaly se stoprocentní bilancí a očekával se daleko vyrovnanější zápas. „Potěšilo mě, že jsme vyhráli 3:0 a nemuseli jsme do žádné nervydrásající koncovky," ocenil prostějovský kouč Peter Goga.

Domácí volejbalistky přitom do zápasu vstoupily velmi dobře a vedly 11:8. Poté ale vysokoškolačky začaly dělat zbytečné chyby a rázem to bylo 12:13. Favorit zabral a první set nakonec ovládl 25:17.

Také v úvodu druhého dějství měly navrch Agelky, které získaly až čtyřbodový náskok (14:10). Olomoucké hráčky snížily na 14:15. Víc ale druhou sadu nezdramatizovaly a prohrály 20:25.

„Měli jsme tři lehké balony, které jsme nezakončili. Měli jsme šanci dostat soupeře pod tlak, ale to se nám nepodařilo. Chyběla větší odvaha na servisu," posteskl si Jiří Teplý.

Třetí dějství už patřilo Agelkám, které se snaží co nejlépe připravit na úterní Ligu mistryň. „Využili jsme to jako generálku, a proto jsme skoro nestřídali. Celý zápas jsme hráli koncentrovaně, vyvarovaly jsme se chyb," pochvaloval si Peter Goga.

VK UP Olomouc – VK Agel Prostějov 0:3 (-17, –20, –18)

Olomouc: Michalíková, Andreeva,Sajdová, Kubínová, Čutuk, Košická, libero Sain. Střídaly: Orvošová, Dudová, Strušková, Dedíková. Trenér: Jiří Teplý.

Prostějov: Rodriguez, Herelová, Matienzo, Frigo, Hindriksen, Emmonts, libero Kovářová. Střídala: Gambová. Trenér: Peter Goga.