„Eczacibasi je momentálně nejlepším klubem planety, neboť vyhrálo nejen Champions League, ale následně i mistrovství světa klubů. Jeho tým ještě máme v živé paměti ze vzájemných utkání prvního kola play-off v uplynulém ročníku a byť v istanbulském kádru asi dojde k některým změnám, pořád bude obhájce trofeje jedním z největších favoritů na celkový triumf," řekl pro klubový web prostějovský trenér Miroslav Čada.

Zároveň očekává, že ambiciózní polský tým bude mít opět ty nejvyšší ambice.

„Budou asi ještě silnější než před rokem, neboť přivedl kvalitnější nahrávačku a snaží se angažovat další skvělé posily. Čtvrté místo při premiéře v Lize mistryň jim evidentně nestačilo, chtějí ještě výš," okomentoval Čada druhého soupeře.

Jedinou neznámou představuje italský mistr.

„Casalmaggiore zatím není v mezinárodním volejbalu tolik známé, ale za všechny další komentáře hovoří jeho čerstvý mistrovský titul z domácí ligy v teprve druhém roce mezi národní elitou po postupu z nižší soutěže. Díky tomu premiérově vstupuje do evropských pohárů, ovšem zdaleka nepůjde o nějakého slabšího nováčka. Naopak se okamžitě zařadí ke spolufavoritům. Hráčskou soupisku má opravdu silnou," okomentoval Čada italského soupeře ve skupině.

Postup ze skupiny tak bude pro české mistryně velmi těžký. Ve stejné situaci se ale tým nacházel před rokem a dokázal překvapit. Agelky se dostaly do play-off i díky výhře 3:2 v Polsku.

„Podobně jako loni jsme se dostali do patrně nejsilnější možné skupiny, kde bude každý zápas ohromně náročný. Nemá však smysl naříkat, místo toho bereme těžký los jako fakt a po roce se s ním musíme vyrovnat," poznamenal Čada.

Věří, že jeho svěřenkyně mohou navázat na loňský úspěch.

„Tentokrát je vzhledem k vyššímu počtu zúčastněných družstev postupový klíč ještě tvrdší. Nicméně půjdeme do boje s otevřeným hledím a zkusíme navázat na minulou sezonu. Rádi bychom znova předváděli špičkové výkony a díky nim dosáhli na další příznivé výsledky, jakkoliv to bude složité," přeje si Čada.

Prestižní soutěž začne úvodními zápasy 27. října. Final Four má termín v polovině dubna.

Los Ligy mistryň

Skupina A: Kazaň, Lokomotiv Baku, Stuttgart, Azerrail Baku.

Skupina B: VakifBank Istanbul, Sopoty, Novara, Kamnik (Slovin.).

Skupina C: Eczacibasi Istanbul, Police (Pol.), Casalmaggiore (It.), Prostějov.

Skupina D: Jekatěrinburg, Cannes, Curych, Bělehrad.

Skupina E: Fenerbahce Istanbul, Telekom Baku, Drážďany, Vratislav.

Skupina F: Dynamo Moskva, Le Cannet (Fr.), Blaj (Rum.), Piacenza.