„Muszyna hrála v minulé sezoně Ligu mistrů a letos má ambice vyhrát polskou nejvyšší soutěž. O jejích kvalitách jsme se přesvědčili ve dvou přátelských utkáních, které jsme venku prohráli 0:4 a 1:3 na sety. Teď je na řadě odveta,“ řekl Deníku sportovní ředitel VK Peter Goga.

Také v Prostějově se bude hrát na čtyři hrané sady, přičemž důraz pořadatelé kladou na úterní podvečerní duel. „Na ten srdečně zveme všechny příznivce volejbalu. Uvidí naše holky proti hodně kvalitnímu soupeři a mohou si také prohlédnout, jak to v hale bude vypadat během extraligových střetnutí,“ nadhodil Goga.

Těžkou hlavu mu však dělá nekompletnost týmu, jenž zatím sám vede v přípravě (před návratem trenérky Táni Krempaské od české reprezentace). „Ryšavá se k družstvu připojí až 17. září, Gogolová a Gőnciová jsou se slovenským nároďákem. A k tomu se bohužel přidávají četné zdravotní problémy,“ povzdechl si Goga.

S pomalejším návratem operovaných rekonvalescentek Krupníkové a Kadlecové se počítalo, ovšem navíc Minářová stále laboruje s pochroumaným kotníkem a Gáliková dostala injekci do bolavého ramene. „Minářová po výronu pořád ještě pajdá, Gáliková by naopak určitě měla nastoupit. Každopádně budeme muset znovu využít pomoci od TJ OP, když na nahrávku pošleme Sypkovou a na blok Trundovou,“ vyložil Goga.

Navzdory zmíněným komplikacím chce úterní mač za každou cenu odehrát. „Potřebujeme si vše vyzkoušet a osahat i z organizačního hlediska, rovněž směrem k divákům je tenhle přátelák pro nás velmi důležitý. Snad to dobře dopadne a nebudeme muset zápasy na poslední chvíli odvolávat.“