Sehranost. Jediný aspekt, který trápí před vstupem do sezony trenéra prostějovských volejbalistek Miroslava Čadu.

Supertým Hanaček, složený převážně z reprezentantek svých zemí, má před sebou jen nejvyšší cíle. „V extralize bereme jen titul. V Lize mistryň bychom se měli poprat o postup ze základní skupiny, i když je nesmírně náročná,“ uvedl předseda správní rady VK Petr Chytil.

Jeho slova potvrdil i Čada. Dlouholetý kouč Brna stojí před profesní výzvou. „Tak silný tým jsem na klubové úrovni netrénoval. Ale přijdou i prohry. S tím musíme počítat. Každopádně chceme všichni splnit dané cíle,“ prohlásil zkušený trenér.

Mezi favority soutěže řadí Brno a obhájce titulu Olymp Praha. Ten se pokusí Hanačky zdolat už dnes v hlavním městě v 17 hodin.

Hráčky hlásí maximální připravenost. Turnaj v Prostějově: 1. místo, v Přerově: 1. místo, v Istres 3. místo.

Příprava vskutku naplnila očekáváním celý Prostějov. „Hlavně poslední turnaj ve Francii, kde jsme hráli se silnými evropskými týmy, jakým je například Murcia, se nám vydařil. Postupně se lepší výkonnost hráček,“ těší se Čada, kterému bude chybět nehabilitující Milada Spalová a nejistý je také start Američanky Elishy Thomasové kvůli administrativním formalitám s přestupovou kartou.

„Chceme hrát hodně rychlý volejbal,“ přeje si Čada.

„Prostějov je výrazně nadstandardní tým, rozpočtem, obsazením, kvalitou hry,“ uvědomil si trenér pražského celku Stanislav Mitáč.

Bilance 2007/08:

PVK Olymp – 1. místo, VK Prostějov – 4. místo: 20. října 2007: Prostějov – Olymp 3:2, 21. ledna 2008: Olymp – Prostějov 3:1.

Soupiska prostějovských volejbalistek

nahrávačky Jelínková a Tőrőková, blokařky Thomasová, Tomašeková a Sajdová, Spalová (po operaci) smečařky Wittocková, Soaresová a Bramborová, univerzálky Pušněnkovová a Gőnciová, libero Tomanová. Trenér Miroslav Čada.