Slezák však i přes výhru nebyl s výkony svého mužstva úplně spokojen.

„Bohužel naše hra je rozdělena na několik částí. Máme tam dobré úseky, když si uděláme nějaký náskok, ale taky takové, kde zbytečně chybujeme. Pořád to není ono," posteskl si Pavel Slezák a pokračoval: „Když zahlásíme nějakou akci, tak se vždycky najde někdo, kdo si to chce zkusit sám. Najede do plných a je z toho ztráta nebo soupeřova střela. Měli bychom pokračovat 
v našich akcích."

Vysoké vedení svádí Orly 
k nejrůznějším pokusům, ale podle Slezáka se tato situace opakuje pravidelně. „Máme to v každém zápase, rozhodně to neděláme jen, když vedeme. Podobně jsme hráli i v Ústí. Pořád jsme najížděli do plných, byli jsme úplně bezradní. Měli jsme strašně moc ztracených balonů. Přestali jsme si věřit a hrát naši hru," kroutil hlavou Slezák.

Recept na tento neduh vidí Slezák v disciplíně: „Určitě si musí každý sáhnout do svědomí a dělat správně to, co má. Nejde si v zápase neustále něco zkoušet."

On sám ale předvedl skvělý výkon. Dvacet sedm bodů je Slezákův letošní rekord.

„Před zápasem jsem se cítil hrozně. Byl jsem nervózní 
z prohry v Ústí, takže jsem byl moc rád, že to dopadlo dobře," usmíval se spokojený basketbalista.

I přes kritiku hry svého týmu je Slezák rád za průběžně druhou příčku tabulky: „Pořád se držíme ve středu tabulky, takže to není vyloženě hrozné. Samozřejmě bychom si mohli udělat větší náskok vůči týmům, jako je Ústí nebo Opava. Ty jsme měli porazit."

Právě Ústí nad Labem ve středu sebralo Prostějovu body.

„Každý prohraný zápas nás mrzí. Ostatní týmy, co jsou vepředu, s námi naštěstí také něco prohrávají. Zatím je to pro nás dobré. Ve středu nám to ale nešlo. Ústí je doma v laufu. Mají tam ohromnou podporu fanoušků, je tam bouřlivé prostředí. Hrají dobře. Zlepšili si obranu a nám dávali všechno," pochválil své přemožitele Slezák.

Obdobně se s Prostějovem vypořádala i Opava, která se také bodově tlačí v těsném závěsu za Orly.

„Opava je také hodně silná na domácí palubovce. Mají výborné střelce, když se jim daří, tak je to zlé. My jsme tam prohráli o dvacet bodů," vzpomínal Slezák 
a vysvětloval, proč se letos týmům tak daří doma: „Každému týmu se hraje doma lépe než venku. Odpadá cesta 
a máte podporu fanoušků 
a navíc znáte halu."

Prostějovským basketbalistům se letos nedaří natolik střílet. V loňské sezoně se jim dařilo daleko více. „Myslím si, že ještě trošičku žijeme 
z minulé sezony. Mysleli jsme si, že to půjde samo. Týmy se na nás lépe připraví. Znají nás a také nám nedají nic zdarma.