Volejbalistky VK AGEL Prostějov se nakonec vyhnou nevyzpytatelné kvalifikaci a zahrají si přímo základní skupinu Ligy Mistryň. Klub zároveň oznámil jméno další zajímavé posily.

Prostějovské volejbalistky měly jít původně do kvalifikace, ale Ázerbájdžán a Německo, kterým v tabulce koeficientů patří čtvrté a páté místo, své zástupce nepřihlásili.

Tím se uvolnila tři místa pro Rumunsko, Česko a Srbsko. Své soupeře ve skupině poznají svěřenky Miroslava Čady v listopadu.

Tato informace zástupce klubu příjemně překvapila.

„Pro nás je to vynikající novinka. Dostat se mezi šestnáctku top klubů Champions League je od změny hracího systému v minulém roce hodně obtížné. Takto máme skvělou jistotu šesti parádních utkání v nejšpičkovější mezinárodní soutěži proti atraktivním soupeřům," uvedl pro webové stránky klubu trenér Miroslav Čada.

Laura Emonts
Kádr volejbalového Prostějova se rýsuje. Emonts zůstává

Hanačky půjdou do Ligy Mistryň i se dvěma zajímavými posilami z Polska. Kromě Heleny Horké, která přišla minulý týden z Gornizce, klub získal i Andreu Kossányiovou, jež na Hanou přestoupila z Wroclavi.

Třiadvacetiletá smečařka se do Prostějova vrací po dvou letech.

„Je silná na síti, kde dokáže kvalitně útočit i blokovat, velice dobrý má také servis a postupně pracuje na zlepšování přihrávky i obrany v poli. Už během svého předchozího působení u nás patřila mezi stabilní smečařky týmu, teď má navíc za sebou dva roky v hodně těžké polské lize,“ prohlásil na adresu české reprezentantky trenér Čada.

Ten se i v příští sezoně může těšit na spolupráci s blokařkou Veronikou Trnkovou, která prodloužila smlouvu, přestože závěr sezony vynechala kvůli zranění paty a musela podstoupit operaci.

„Zákrok dopadl dobře a momentálně již pomalu dokončuje rekonvalescenci. Měla by stihnout naskočit hned od úvodu do společné přípravy našeho týmu na příští sezónu,“ těší prostějovského trenéra.

Helena Horká (druhá zprava)
Velká posila pro Agelky. Po pěti letech se vrací Helena Horká

Liga Mistryň 2017/2018

Týmy nasazené přímo do základních skupin

Fenerbahce Istanbul, Galatasaray Istanbul (oba Turecko), Dynamo Moskva, Dynamo Kazaň (oba Rusko), Chemik Police, Budowlani Lodž (oba Polsko), Volero Curych (Švýcarsko), Gorgonzola Novara (Itálie), ASPTT Mylhúzy (Francie), Alba Blaj (Rumunsko), VK AGEL Prostějov (Česko), Vizura Bělehrad (Srbsko).

Ondřej Kašlík