„Na brněnském velodromu se představila silná konkurence. Byli zde závodníci z Polska, Rakouska, Slovenska, domácí peloton zastoupen v plné síle. Tým SKC TUFO Prostějov, ještě nedávno decimován zraněními a nemocemi, odstartoval v sestavě Tomáš Koudela, Luděk Lichnovský, Martin Spudil, Marek Šipoš, Adrian Teklinski a Wojciech Pszczolarski. Kluci si vedli výborně, Adrian s Wojtou společně s Janem Krausem a Filipem Taragelem získali oproti zbytku startovního pole rundu náskoku, a tím pádem bylo rozhodnuto o tom, že vítěz závodu vzejde z tohoto kvarteta," popsal průběhu závodu Ondřej Šrámek z SKC TUFO Prostějov. Závod nakonec vyzněl nejlépe pro Adriana Teklinskiho, jenž obsadil ziskem 74 bodů první místo. Druhé místo pak vybojoval další polský cyklista v prostějovských barvách Wojciech Pszczolarski. „Pszczolarski poprvé závodil po komplikované zlomenině klíční kosti," upřesnil Šrámek.

Na desátém místě se ještě umístil Tomáš Koudela. Naděje SKC TUFO Luděk Lichnovský obsadil 13. místo. „Ten ještě není zcela fit po děsivém pádu z Memoriálu Otmara Malečka," hledal příčiny umístění Ondřej Šrámek. Dalšími prostějovskými závodníky na Přilbě byli na 22. místě Martin Spudil a na 30. místě Marek Šipoš.

„Přilba Moravy je velký závod, nikdy v historii se nám nepodařilo na něm zvítězit, ale letos jsme cítili, že to může vyjít. Adrian Teklinski je ve velké formě, už od Memoriálu Otmara Malečka, ale otázkou bylo, jak bude vypadat Wojta Pszczolarski, ale i on se dokázal skvěle připravit a nakonec to vyšlo. Získat první i druhé místo považuji za velký úspěch," dodal trenér Michal Mráček.