Ten ale svěřenci Zbyňka Cholevy zvládli na jedničku a pokračují ve vítězné šňůře.

Už první čtvrtina ukázala hostům, jak se těžko hraje na palubovce Orlů. Výbornou podkošovou hrou poslal svůj tým do vedení nejprve Kamil Švrdlík. Když se přidal i Roman Marko, tak domácí vedli o pět bodů.

Prostějov jak je jeho zvykem zatlačil soupeře už v úvodu zápasu, a tak Slezák zvyšoval na 16:9. V modrých dresech hostů se objevil i exprostějovský Austin Dufault, který předváděl excelentní hru, což pomohlo Ostravě k návratu do hry a snížení svého manka na pět bodů. Po deseti minutách ale přeci jen vedli domácí 22:17.

Druhá část slibovala drama, a to se také odehrálo. Již na jejím počátku ostravští basketbalisté zabrali a Barnes srovnal na 22:22. Poté se začala hrát obrovská přetahovaná a boj o každý balon. Napětí na palubovce by se dalo krájet a i v hledišti se bouřily oba tábory fanoušků, téměř po každém písknutí rozhodčích.

Domácí naděje na úspěch vzal na sebe Pavel Slezák, který jako první dorovnal na 27:27 a poté společně s Dušanem Pandulou udržovali vyrovnaný stav. Oba celky se střídaly ve vedení , ale v samotném závěru se podařilo Prostějovu získat jednobodový náskok a vyhrát tak poločas poměrem 40:39.

„V prvním poločase jsme nehráli zrovna dobře. Nedívali jsme se na koš a hodně situací jsme mohli vyřešit daleko lépe. Přesto si myslím, že jednobodové vedení bylo pro nás důležité,"řekl po utkání trenér Prostějova Zbyněk Choleva.

Domácí se hned z kraje druhé půle snažili o trhák, když odskočili soupeřovi na 44:39. Barnes proměnil trestné hody a udržoval protivníka na dostřel. Prášil měl v rukou vyložené šance, ale dvě po sobě jdoucí trojky neproměnil, čímž umožnil soupeřovi korigovat nepříznivý stav. Co ale nepřišlo z trojkových hodů, to zajišťoval pod košem Švrdlík. Pandula vybojoval pro Orly dokonce sedmibodové vedení.

Ondřej Kohout jej ještě vylepšil o další dva body. Hosté jen stěží nacházeli odpověď na aktivní hru Prostějova, a tak dvě minuty před koncem čtvrtiny prohrávali 57:45. Jedinou nepříjemností pro kouče Cholevu byly čtyři fauly na účtu Pavla Slezáka. Na konci této části vedli domácí 62:51.

„Třetí čtvrtinu rozhodli Kohout se Švrdlíkem, hráli s neutuchající energií. Sebevědomí nám pak následně narůstalo až do konce," pochvaloval si kouč domácích Zbyněk Choleva.

Na počátku závěrečné desetiminutovky se Ostravě povedlo vstřelit dvě slepené trojky a vrátit se tak zpět do hry. Především Dufault zlobil a snažil se přidat další tříbodový koš. Ale ani Orli nezaháleli a nechtěli připustit větší drama, a tak si stále drželi svůj odstup.

Souhra Švrdlíka s Kohoutem a poté Slezákova trojka znamenali stav 69:60, poté přišlo už nevyhnutelné – Slezák se vyfauloval. Kohout jej však pomstil a získal pro Prostějov opět desetibodový odstup. Závěr zápasu si již domácí pohlídali a vybojovali další cenné vítězství 82:72.

„V prvním poločase jsme odehráli slušnou partii. S tím, že jsme si něco řekli, ale neplnili jsme to. Ve druhé půlce jsme většinou minuli otevřené střely. To nás bohužel stálo vítězství nebo alespoň dramatičtější zápas. Dělali nám velké problémy Švrdlík s Kohoutem," okomentoval zápas trenér hostí Dušan Medvecký.

„My jsme hlavně rádi, že nám Ostrava neproťala vítěznou šňůru. Dneska jsme na tom hřišti nebyli až tak v pohodě. Ostrava hrála s velkou sestavou a dost nás tlačila. Hráli jsme bod po bodíku a především ze zajištěné obrany. Nejlepším hráčem byl asi Kohout, ale výborní byli i Švrdlík a Marko. zápas s Ostravou byl dřina," uzavřel Choleva.

BK Prostějov – NH Ostrava 82:72 (22:17, 40:39, 62:51)

Nejvíce bodů: Marko 21, Švrdlík a Kohout po 20, Slezák 15 – Barnes 18, Ames a Dufault oba 11. Rozhodčí: Matějek, Kapl, Večeřa. Fauly: 24:30. Trestné hody: 34/26 – 27/25. Trojky: 4:7.