„Loni nám počasí nepřálo, pro nedostatek sněhu jsme museli běžky na poslední chvíli zaměnit za závod v běhu. Zato letos si to vynahradíme. Podmínky pro běžky ve Velkých Karlovicích jsou výborné, přírodního sněhu je dost, stopy jsou kvalitní a pravidelně upravované, zkrátka se můžeme těšit na opravdu pěkný sportovní zážitek," láká prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

Pro závodníky bude připravena trasa dlouhá 15 km vedená údolím Léskové ve směru k hotelu Horal a zpět k hotelu Galik, kde bude start, cíl i zázemí i s možností převlékání a občerstvení.

Startuje se intervalově, první závodník vyrazí na trať v 18 hodin. Zájemci se mohou registrovat za výhodnější startovné on-line na webu www.valachytour.cz, přihlášení bude možné i v den konání v hotelu Galik. „Podmínkou účasti je z bezpečnostních důvodů čelovka. Závod se běží výlučně klasickou technikou," dodal Vladimír Sušil.

Vítězové se mohou těšit na hodnotné ceny, dospělí sportovci si mezi sebe navíc rozdělí prize money v celkové hodnotě 15 000 korun.

Závodu dospělých budou tradičně předcházet závody dětí v různých věkových kategoriích na kratší vzdálenosti. V 16 hodin se utkají děti do 6 let v klasickém běhu na 100 a 200 metrů. Starší děti pak budou závodit na běžkách na vzdálenosti od 700 do 2 100 metrů.

V rámci doprovodného programu si zájemci mohou nechat namazat běžky od odborníků z profesionálního ski servisu Avex a využít poradenství k používání vosků Skivo. K dispozici bude i testovací centrum běžek Fischer. Sportovci s předem uhrazeným startovným si mohou testovací běžky zapůjčit do závodů. Těšte se také na speciálně nasvětlenou trať pomocí moderní světelné techniky v okolí hotelu Galik.

Seriál VALACHY TOUR zahrnuje i letos celkem pět závodů v různých disciplínách pro dospělé i děti. Loni se do něj zapojilo téměř 3 000 sportovců. Svou účastí akce VALACHY TOUR podporují i známé sportovní osobnosti, což přináší účastníkům vzácnou příležitost poměřit síly s profesionály.

Závody VALACHY TOUR 2017
18. 2. Noční stopa Valachy
6. 5. Valachy duatlon
18. 6. Bike Valachy
4. 8. Valachy man
21. 10. Běhej Valachy

Více: www.valachytour.cz