Soupeřky, kterým se přezdívá Šelmy, sice vyhrály první set jasně 25:12, další tři sety ovšem zvládl hanácký celek.

„Náš vstup do zápasu byl hrozně vlažný, holky vůbec nevěděly, kde je sever a na hřišti působily dojmem, jako by hrály volejbal poprvé. Naštěstí jsme se z toho postupně dostali a přes problémy ubránit Terezu Matuszkovou vybojovali tři body, což je nejdůležitější,“ uvedl na klubovém webu trenér Lubomír Petráš.

„Začátek jsme měly dost špatný, ale takový je někdy ženský volejbal, nedělala bych z toho vědu. Dosáhly jsme na tříbodové vítězství. Takže nakonec splněný cíl,“ oddechla si kapitánka Helena Horká, jejíž tým se naladil vítězně před sobotním derby proti Olomouci, které se hraje od 18.30, tedy po skončení basketbalového utkání BK Olomoucko vs. Děčín.

Tomáš Rosický a jeho tým "Prostějov".
Rosický řádil na býkovi. Jako nadšený kapitán týmu "Prostějov"

VK Prostějov – VK Brno 3:1 (-12, 21, 9, 22)

Rozhodčí: Slezák a Spáčil. Čas: 94 minut. Diváků: 350.

Prostějov: Nová, Bezhandolska, Horká, Toufarová, Kozmík, Zatloukalová, libero Slavíková. Střídaly: Kojdová, Šmídová, Weidenthalerová, Rutarová. Trenéři: Lubomír Petráš a Lukáš Miček.
VK Brno: Nováková, Janečková, Kočvarová, Matuszková, Beránková, Kuželová, libero Chlumská. Střídaly: P. Pospíšilová, A. Pospíšilová. Trenéři: Martin Gerža a Ján Namešanský.