„Čeká nás těžký duel. Opava letos hraje velmi dobrý basketbal a zvláště v domácím prostředí je ještě lepší," řekl na adresu soupeře prostějovský kouč Zbyněk Choleva. On sám vidí jedinou možnou cestu k úspěchu: „Musíme být hodně koncentrovaní a hrát svoji hru. V žádném případě se nesmíme nechat zatlačit Opavou. Naposledy jsme u nich prohráli, ale dneska to chceme prolomit."

Zbyněk Choleva také vyjmenoval největší opavské zbraně: „Oni mají velmi dobrou rozehrávku. Hráči jako Sokolovský a Blažek táhnou jejich mužstvo. Navíc má Opava k dispozici vysoké pivoty tipu Kramného a Gňadka. Celkově je tým výborně poskládaný a nebezpečný. Věřím, ale že jej naši hrou dokážeme porazit."

Orli minulý týden prožili velmi úspěšný Český pohár, což může být pro prostějovské basketbalisty velkou motivací i do extraligy.

„Pohár je něco jiného než liga, ale samozřejmě nás potěšila dobrá hra s Pardubicemi i finále s Nymburkem. Je to pro nás povzbuzení také do Mattoni NBL," přiznal Choleva a jedním dechem dodal: „V Opavě chceme uspět stejně tak jako v Českém poháru."

Prostějovský tým se dává dohromady i po zdravotní stránce.

„Kohout už normálně trénuje. Na tréninku se objevil i Jarda Prášil, měli bychom dneska být už kompletní," usmíval se Choleva, i když připomněl zdravotní problémy Radka Nečase: „Radek má stále prst v dlaze a ani krk nemá v pořádku. Přesto nastoupí, protože ho tato zranění neomezují ve hře."

Zápas mezi Slezany a Prostějovem začne ve středu v 18 hodin na opavské palubovce.