„Určitě budeme chtít odčinit venkovní prohry. Opava nám stále leží v žaludku. Hrála opravdu výborně. V Nymburku jsme se už předvedli v lepším světle, zvlášť ve druhé polovině. Nedovolili jsme soupeřům dat víc než sedmdesát bodů. Na tento výkon bychom rádi navázali," prozradil prostějovský kouč Zbyněk Choleva.

Zápas s devátým týmem Mattoni NBL rozhodně nebude ničím jednoduchým. O víkendu Tuři potrápili i silnou Opavu. „Svitavy mají dobrý bodový příjem. Pod košem hraje výborný Američan. Skvělými basketbalisty jsou také Peterka s Teplým. Svitavy hrají ve velkém nasazení a tím jsou nebezpečné. Ale my budeme hrát doma, tak bychom je měli zvládnout," přeje si Choleva a dodal: „Vývoj soutěže jen dokazuje kvalitu soupeřů. Je důležité být v dobré formě a rozpoložení. Momentálně může každý porazit každého, což je pro ligu jen dobře."

On sám nebude mít kompletní sestavu. Kohouta nepustí do zápasu zranění kotníku.

„Ondra nenastoupí. Otazník visí nad Pavlem Slezákem. U něj je to zatím padesát na padesát. Uvidíme až před zápasem. Pokud se už do začátku utkání nic nestane, tak zbytek by měl nastoupit," řekl Zbyněk Choleva.

Zápas mezi Orly a svitavskými Tury začne ve středu v 18 hodin na prostějovské palubovce.