Program letošních závodů, zařazených stejně jako domácí GP Prostějov – Memoriál Otmara Malečka do kategorie UCI IM1, sestával z omnia, které doplnil samostatný bodovací závod, scratch a madison.

Do olympijského omnia nominoval trenér Michal Mráček pouze Jakuba Filipa a Ondřeje Tkadlece. Filip se po prvním dnu, kdy se jelo letmé kolo, bodovací závod a eliminace, pohyboval na šestém místě průběžného pořadí. Naneštěstí, když se na druhý den před startem stíhacího závodu cyklisté rozjížděli na ovále, dostal se Filip do hromadné kolize, kterou způsobil mladý rakouský závodník. Ten si na dráze trénoval pevné starty a neočekávaně zastavil.

Jakubovi se naštěstí nic vážného nestalo, nicméně v omniu již dále nepokračoval. Ondra Tkadlec v celkovém pořadí obsadil jedenácté místo.

Program závodů uzavíral madison, do kterého již opět Filip nastoupil, ale tentokrát ve dvojici s Ondrou Ponikelským.

Ondřej Ponikelský, závodník Mapei cyklo Kaňkovský, věkem stále ještě junior, který však od příští sezony posílí sestavu týmu SKC Prostějov, se nové role zhostil velmi dobře a po vydařeném výkonu kluci obsadili solidní sedmé místo. Druhé prostějovské dvojici, kterou vytvořili Ondra Tkadlec s Jirkou Matouškem se příliš nedařilo 
a závod nedokončili. ⋌(skc)