V prosinci je po čtyřech letech porazilo jako první český tým. Motivaci na vítězství navýšil i nečekaný výsledek v sobotním hanáckém derby, kde svěřenky trenéra Čady padly podruhé v sezoně a to 3:1.

„Věřím, že pro holky znamenají tyto okolnosti dostatečný motivační prvek, aby šly do zápasu opravdu na maximum. Dvě porážky za sebou na domácí scéně si prostě nemůžeme dovolit, naopak je nutné znovu najet na vítěznou vlnu. Potřebujeme klid na práci před blížícím se finále Česko-slovenského poháru," řekl pro klubový web kouč VK Miroslav Čada.

Agelky obhájily minulý týden titul v Českém poháru, když porazily Olymp Praha 3:1 na sety. O to větším překvapením byl neúspěch v Přerově. Frýdek bude také velkou výzvou pro domácí hráčky. V prosinci totiž po vyrovnaném klání padly jasným výsledkem 3:0. Prostějov tehdy sužovaly zdravotní problémy, přesto byl jejich neúspěch šokem.

„Frýdek tehdy využil naší slabé chvilky a ze situace vytěžil víc než sto procent. Skvělým výkonem ukázal, na co má, a byť poslední dobou nedosahuje nejlepších výsledků, skrývá v sobě nemalý herní potenciál. Snad jsme se i díky sobotnímu zaváhání v Přerově znovu přesvědčili, že není radno kohokoliv ani cokoliv podceňovat. Vždy je nezbytná maximální koncentrace, neboť jen s ní lze odvést kvalitní výkon a zvítězit," zdůraznil Čada.

Dokáží se volejbalistky VK Prostějov poučit z předešlých chyb a znovu suverénně ovládnout české palubovky? To se dozvíme již dnes od 17 hodin na domácím hřišti.