„Bylo na nás postarat se o propagaci, zajistit halu a vyzdobit ji v barvách Final 4. Federace si nepřála, aby byly vidět reklamy, které k poháru nepatří, tak třeba ty jsme museli zakrýt. Zajišťovali jsme i DJ a zábavu pro diváky mimo zápasy,“ popisoval sportovní manažer prostějovských Orlů Petr Fridrich.

Asi největší změnou od klasických ligových zápasů byla speciální palubovka.

„Bylo to vůbec poprvé v naší historii, kdy jsme v hale instalovali speciální palubovku. Ta patřila České basketbalové federaci a přivezli nám ji až z Prahy. Problém byl v jejím instalování, to probíhalo už od čtvrtka, takže hala musela být uzavřená,“ líčil Fridrich.

Basketbalisté potřebovali také, co největší diváckou kapacitu. Nutné bylo roztáhnout i staré mobilní tribuny.

„Škoda, že ještě nejsou ty nové tribuny, ale to už by bylo moc dokonalé. U těch starých jsme nakonec měli omezení, že se poslední dvě řady nesměly roztáhnout,“ posteskl si manažer prostějovských basketbalistů.

Naopak z návštěvnosti během Final 4 měl Fridrich radost: „Přesná čísla se těžko odhadují, protože naši abonenti měli přístup zdarma, a děti vlastně taky. Na každém zápase bylo zhruba tisíc diváků, a to i když se ve stejnou dobu hrál hokej. Z toho máme radost a všem děkujeme.“

Pochvaly na adresu Prostějova přišly i od samotných hráčů. „Bylo tady plno, a to mě překvapilo. Bylo to super,“ usmíval se třeba pardubický Kamil Švrdlík.

„Musím říct, že prostředí bylo dobré, Přišli fanoušci a všechno dopadlo dobře,“ zhodnotil Final 4 Jiří Welsch, hvězda Nymburku.

Slova chvály pak samozřejmě potěšila i vedení domácích basketbalistů: „Byla to velká čest pořádat takovou akci. Všichni nám říkali, že se to podařilo a za to jsme rádi,“ pyšnil se Petr Fridrich.

Na finančním zajištění celé akce se pak podílel klub s basketbalovou federací.

„Přesné číslo vám teď neřeknu, nemáme ještě vše vyfakturované,“ uzavřel Fridrich.