Z první stovky světového žebříčku je přihlášeno jedenáct tenistů, pro další čtyři jsou připraveny volné karty.

Turnajový pavouk dostane definitivní podobu v sobotu večer na základě výsledků grandslamového Roland Garros.

Právě adept na volnou kartu Lukáš Rosol postoupil na French Open do třetího kola a Prostějov tak nemusí stihnout.

„Přihlásilo se nám jedenáct hráčů ze světové stovky, což je výborné. Volné karty chceme zaměřit na české hráče. Veselý vypadl v Paříži, hraje tam už jen čtyřhru. Předpokládám, že bude v Prostějově obhajovat loňské vítězství. Dohodu máme i s Rosolem," nastínila přítomnost českých hvězd ředitelka turnaje Petra Černošková.

Chybět by neměla ani zahraniční esa. Přijede loňský finalista Slovák Norbert Gomboš či Kazach Michail Kukuškin, který je z přihlášených zatím nejvýše postaveným hráčem dle světového žebříčku.

„Dohodu máme i s Pablem Cuevasem z Uruguaye, světovou dvacet dvojkou. Zatím se mu ale v Paříži daří. Uvidíme, kam až se dostane. Čekáme ještě na Janka Tipsareviče ze Srbska, který se zranil. Jestli se to zlepší, tak by mohl v Prostějově hrát," prozradila Černošková.

Malé překvapení by pak měla přinést čtyřhra. Zatímco v Paříži hraje Jiří Veselý po boku Františka Čermáka, tak v Prostějově by mohl spojit síly s Radkem Štěpánkem.

„Ve čtyřhře by se mohla objevit dvojice Veselý – Štěpánek. Kluci jsou už předběžně domluvení. To by měl být velmi atraktivní pár," doplnil jednatel TK Plus Miroslav Černošek.

Diváci se budou moci těšit i na bývalé hvězdy bílého sportu.

„Před finále bude exhibice a ta bude mít podobu bitvy česko-slovenských tenisových legend z první desítky světového žebříčku. Za Slovensko nastoupí Mečíř a Kučera, za Česko pak Novák s Nováčkem," láká Miroslav Černošek fanoušky na centrální kurt. Zde před sobotním finále proběhne i rozloučení trojnásobného šampiona Czech Open Jana Hájka s profesionální kariérou.

Hvězd však bude v Prostějově daleko více. Kromě tenistů se na Hanou sjedou také herci, hokejisté či slavná kapela.

„Snažíme se, aby turnaj měl nejen sportovní úroveň, ale i tu společenskou. Hudební součástí VIP večera tak bude ostravská kapela Kryštof. Přijedou hosté jako Jiří Bartoška, Roman Šebrle, Marek Eben nebo hokejová hvězda Jakub Voráček. Dorazit by mohl i Tomáš Berdych, pokud nebude v pařížském semifinále," nastínil Černošek.

Kvalifikace odstartuje v neděli 31. května. Hlavní soutěž Czech Open se rozehraje v pondělí 1. června a vyvrcholí v sobotu 6. června finálovou bitvou.

Hvězdy míří do Prostějova

Tři dny před rozlosováním UniCredit Czech Open 2015 je na seznamu přihlášených hráčů jedenáct jmen z první světové stovky.

Nejvýše postaveným na žebříčku ATP je Kazach Michail Kukuškin (58. ATP).

Přihlášeni jsou i Španěl Pablo Carreno Busta (61. ATP), Tchajwanec Yen-Hsun Lu (65. ATP), Srb Dušan Lajovič (67. ATP), Rus Teimuraz Gabašvili (74. ATP), Belgičan Steve Darcis (76. ATP), Brazilec Joao Souza (78. ATP), Slovinec Blaž Kavčič (79. ATP), Francouz Lucas Pouille (90. ATP), Litevec Ricardas Berankis (93. ATP) a Srb Filip Krajinovič (99. ATP).

Z českých tenistů se na základě přihlášek mohou přímo v hlavní soutěži objevit Radek Štěpánek, Adam Pavlásek a Jan Hernych.

Jedna ze čtyř volných karet je připravena pro Jiřího Veselého.

Druhou má přislíbenou daviscupový reprezentant Lukáš Rosol.

Ze zahraničních hvězd jsou pořadatelé předběžně domluveni se Srbem Jankem Tipsarevičem. Volnou kartu organizátoři drží 23. hráči světa Pablu Cuevasovi z Uruguaye.