Pro Hanačky to bylo poslední představení před svými fanoušky, a proto se chtěly vytáhnout, ale bohužel ani po tomto klání se neradovaly. VK Agel padl podobně jako v Polsku jasným výsledkem 3:0 na sety.

Hned z kraje první sady se domácí hráčky chopily vedení 2:0, ale to jim moc dlouho nevydrželo. Polky vykročily vstříc vítězství bodem na 4:3 a už si nenechaly výhodnou pozici vzít.

Náskok Sopot pomalu vzrůstal a nepomáhaly ani oddechové časy, které si trenér Čada vybíral.

Agelky brzy prohrávaly 11:6 a stále nenacházely odpověď na skvělou hru soupeřek.

Prostějovským maximem bylo snížení na rozdíl tří bodů, ale za tohoto stavu opět nastoupili hosté a v poklidu si došli pro jasné vítězství 25:15.

Druhý set vypadal z počátku na vzkříšení prostějovských nadějí. Hanačky začaly předvádět výbornou hru a s Polkami držely krok až do stavu 5:5. Poté samy nastoupily a ujaly se vedení, svůj náskok zvýšily až na pět bodů.

Čada: Dlouhá šňůra je neomluvitelná

Hostující volejbalistky se nevzdávaly a stále se snažily domácí celek dorovnat, ale svěřenky trenéra Čady si své vedení hlídaly až do stavu 16:12.

Po té přišlo něco zcela nevídaného. Agelkám se přestalo vše dařit a naopak Sopoty proměnily, co se jen dalo. Atom si vytvořil neuvěřitelnou šňůru třinácti bodů v řadě a zvítězil ve druhém setu 25:16.

Ale ani po této studené sprše se prostějovské volejbalistky nevzdávaly a pustily se do nejdramatičtější části zápasu.

Začátek třetí sady se podobal dvěma předchozím, krátké vedení Agelek brzy vystřídala delší bodová šňůra Sopot. Hosté se dostali až do vedení 16:8 a vše nasvědčovalo v jasný konec zápasu.

Ale Hanačky se chtěly doma rozloučit s Ligou mistryň se vztyčenou hlavou a ještě zabojovaly.

V konečné fázi hry domácí tým srovnal na 21:21 a stále se pral aspoň o dílčí úspěch. Ten se ale nedostavil a Prostějov padl 26:24 a celkově 3:0.

„Jsme velmi rády, že jsme tento zápas vyhrály. Měly jsme několik problémů, především v polovině druhého setu a na konci třetího.Druhou sadu jsme zvládly dlouhou bodovou šňůrou a třetí část byla opravdu velká bitva, vyloženě bod za bod, ale dokázaly jsme to zvládnout. Vyhrály jsme celkově bez ztráty setu," pochvalovala si po zápase polská kapitánka Izabela Belcik.

„V utkání dominovala blokařská dovednost soupeře. My jsme bohužel neměli hráčku typu Rourke, která by na dvojbloku bodovala, kdež to soupeř ano," posteskl si trenér Prostějova Miroslav Čada a vzápětí dodal:

„Dneska se nedá říct, že bych s nasazením nebyl spokojený. Dělali jsme, co jsme mohli, ale bohužel to nešlo. Nejvíc mi vadí ta dlouhá bodová šňůra v druhém setu. To se nesmí stávat, i kdybychom hráli proti mužům, tak musíme jednu dvě ztráty vytvořit. To je opravdu neomluvitelné."

VK Agel Prostějov – Atom Trefl Sopoty 0:3 (-15, –22, –24)

Rozhodčí: Rajkovič (Chorv.), Mičevski (Mak.). Čas: 73 min.

Prostějov: Veliká 9, Žarkovová 4, Hippeová 9, Gomesová 7, Goncalves De Assisová 5, Vincourová 1, libero Chlumská – Miletičová, Hrončeková 3, Jelínková, Pereiraová. Trenér: Čada.

Sopoty: Coimbraová 2, Belciková 6, Šeluchinová 11, Rourkeová 21, Kaczorowská 9, Lukasiková 9, libero Zeniková – Podolecová 2, Cabreová 1. Trenér: Matlak.