„Finále bylo ale důstojné a více vyrovnané než v minulých letech,“ řekl trenér prostějovského celku Miroslav Čada a pochvaloval si, jak se jeho tým vypořádal s interními problémy z úvodu sezony vyplývajícími ze zdlouhavé tvorby týmu.

Prostějovské volejbalistky zvládly i třetí finálové utkání proti Olympu Praha. Vyhrály jej 3:0 na sety, stejným poměrem ovládly i celou finálovou sérii a podle předpokladů se počtvrté v řadě staly českými šampionkami.

Prostějovské volejbalistky slaví titul

„Dostali jsme se z toho a od poloviny sezony vládla v týmu pohoda. Pak už jsem věřil, že všechny cíle splníme,“ pokračoval Čada.

Poslední finálové utkání bylo vyrovnanější jen ve druhém setu, v tom třetím už Prostějovanky spěchaly za korunovací jako nezastavitelný rychlík.

Kapitánka Solange Soares s mistrovským pohárem, vpravo hejtman Martin Tesařík.

Kapitánka Solange Soares s mistrovským pohárem, vpravo hejtman Martin Tesařík

Naopak hostující hráčky psychicky odpadly a favoritovi roli nikterak neztěžovaly. Přesto mohly být volejbalistky Olympu se svým výkonem ve finále spokojené.

Hráčky Olympu převzaly stříbrné medaile z rukou prostějovského primátora Miroslava Pišťáka.

Hráčky Olympu převzaly stříbrné medaile z rukou prostějovského primátora Miroslava Pišťáka

„Stříbro je pro nás velký úspěch a jsme za něj rády,“ shrnula za celý kolektiv kapitánka Andrea Sládková. Pražský tým během celé sezony prohrál jen s Prostějovem, Hanačky prolétly soutěž zcela bez porážky.  

REPORTÁZ ZE ZÁPASU VČETNĚ FOTOGALERIE: Čtvrtý titul: Prostějov zůstává na trůnu českého volejbalu