„Dyck s Dokoupilem nám vyloženě chybí. A mimo hru budou oba pět týdnů. Já jen doufám, že ještě do konce přestupového období někoho seženeme. Taky by se nám už konečně měli probudit pivoti,“ okomentoval stav týmu trenér Zbyněk Choleva.

Zápas s Nymburkem se hned zkraje změnil v prostějovské trápení. Hanáci hned v první desetiminutovce prohrávali o třináct bodů.

„Dalo se to předpokládat. Nejsme na tom vůbec dobře kvůli odchodům a zraněním. Vůbec jsme nebyli schopni čelit síle Nymburku. Byl tam obrovský rozdíl v rychlosti a bojovnosti. Ta první čtvrtina se nám vůbec nepovedla,“ zlobil se Zbyněk Choleva.

Další ránou pro Prostějov byla třetí část. Tam Nymburk vyloženě Hanáky rozdrtil. „Tam jsme vyloženě hořeli. Jsem z toho zápasu zklamaný. Měl to být svátek, ale bylo to spíš trápení,“ přiznal kouč Choleva.

Prostějov v letošním roce ještě nevyhrál ani jeden zápas a vyloženě se trápí. Hanáky nejvíc oslabil odchod Romana Marka a Pavla Slezáka. „Odchody byly pro nás velkou ránou. Zvlášť, když přišly na vrcholu sezony, kdy se měl tvořit základ pro play-off. Celkově nám odešli všichni klíčoví hráči – Tomanec, Palyza, Marko a Slezák,“ připomněl Zbyněk Choleva.

Velkým problémem Orlů je pak zranění Michala Norwy. „Na operaci odešel ve chvíli, kdy byl na vrcholu. Skvěle se mu dařilo a moc nám chybí. Letošní sezona nebyla úspěšná,“ dodal Choleva.

Hanáci začnou nadstavbovou část v Brně. 17. února se pak poperou o medaili z Českého poháru, a to na domácí půdě. „Mohla by to být taková náplast na tu sezonu. Tam se může stát cokoliv. Věřím, že do té doby ještě tým doplníme,“ řekl Zbyněk Choleva.

Nymburk – Prostějov 100:58 (27:14 45:24 80:40)

Střelci: Hruban 16, Meier 15, Allen 13, Peterka 13 – Jacobs 21, Simmons 10, Fitzpatrick 6. Rozhodčí: Vondráček Marek, Nejezchleb Petr, Linhart Tomáš. Chyby: 8:22. TH: 23/16:8/6. Trojky: 6:4. Doskoky: 48:42. Diváci: 480.