„Myslím si, že to byl pěkný basketbal, oba týmy hrály útočně. Celý zápas se to tahalo, měl jsem strach, že to v té užší rotaci nezvládneme, ale Kolín na tom byl podobně," svěřil se klubovému webu trenér Orlů Zbyněk Choleva.

A už od začátku to vypadalo, že hra bude více než vyrovnaná. Celou první čtvrtinu se oba soupeři přetahovali o vedení, nakonec ji však vyhráli Orli poměrem 23:17, do poločasu se však náskok Prostějovanů snížil na pouhý bod.

Podobný průběh mělo i třetí dějství, v tom čtvrtém však převzali otěže zápasu hosté. Ti desetibodovou šňůrou otočili stav utkání a vedli o osm bodů. Prostějov měl však Palyzu, jenž se zaskvěl 26 body a rozhodl nejen o tom, že se bude zápas prodlužovat, ale trojkou v posledních sekundách i o tom, že Orli zvítězí o dva body.

Kolín tak mohly mrzet nevyužité trestné hody, které měli hosté k dispozici.

„Gratuluji Prostějovu, zasloužil si vítězství, odehrál skvěle poslední tři minuty před koncem základní hrací doby a také závěr prodloužení. My jsme nedali šestky, hráči se asi lekli toho vítězství," zhodnotil utkání kolínský trenér Pedrag Benaček, s nímž souhlasil i Zbyněk Choleva. „Nakonec asi rozhodlo to, že Hunt hrál spoustu minut a na ty závěrečné šestky pár vteřin do konce neměl síly a nedal je. V prodloužení jsme našli Lukáše Palyzu, který v zápase dobře střílel," oddechl si.

Prostějov – Kolín 96:94 po prodl. (23:17, 42:41, 61:59, 82:82)

Nejvíce bodů: Palyza 26, Tomanec 19, Dokoupil 17, Marko a Novák po 12 – Bakič 26, Skinner 18, Ličartovský 15, Vocetka 14, Machač 10.