Ten skončil po základní části Mattoni NBL druhý, o jedno místo lépe než Prostějov.

Basketbalisté z Děčína se kromě vyššího postavení v tabulce mohou pyšnit také lepší vzájemnou bilancí, protože dokázali Prostějov porazit třikrát, zatímco s Orly padli jen jednou.

„Samozřejmě, že je Děčín mírným favoritem. Skončili druzí, mají velice vyrovnaný tým, skvělé zázemí. Díky postavení v tabulce po základní části sehrají první zápas doma, což je pro ně také výhoda," hodnotil sílu soupeře prostějovský trenér Zbyněk Choleva.

Nejistý zdravotní stav dvou hráčů, Jakuba Houšky a Tomáše Pomikálka, však musí dělat starosti nejednomu děčínskému fanouškovi.

Tito tahouni totiž nezasáhli do posledního zápasu s USK Praha a Děčín se radoval jen z velice těsné výhry 62:66.

„Absence těchto dvou hráčů by mohla vyrovnat hru," dodal Zbyněk Choleva.

Prostějovu by měl chybět jen jediný hráč, a to Radovan Kouřil. Prostějovský rozehrávač má totiž nohu v sádře, a tak je jisté, že do žádného zápasu play-off nenastoupí.

Už teď je jasné, že v souboji takto vyrovnaných týmů budou hrát roli maličkosti, jako tomu bylo například při druhém vzájemném duelu, kdy Armex vyhrál v hektickém závěru košem 0,8 vteřiny před koncem.

„V play-off hraje roli všechno, samozřejmě 
i fanoušci. Těm bych chtěl poděkovat za celou sezónu 
a požádat je, aby nás přišli podpořit, protože to budeme opravdu potřebovat," prosí o fanouškovskou podporu prostějovský lodivod.

První semifinálový zápas sehrají Orli na děčínské palubovce dnes v 18 hodin. Odvetu pak mohou prostějovští fandové zhlédnout 
v pondělí ve stejném čase.

DOMINIK VORÁČ