Sama Gambová pak přiznává, že si zařazení do základní sestavy užívá: „Já si to užívám moc. Jsem strašně ráda, že jsem mohla nastoupit. Pro mě to jsou obrovské zkušenosti."

Báro, jak byste zhodnotila zápas s Chemikem Police?

Zápas se nám hodnotí těžko. My jsme chtěly uhrát na domácí půdě víc. Soupeř šel však do duelu naplno. Chemik potřeboval vyhrát za tři body, aby měl jistotu postupu. Nám moc nechodil servis a dost nás trápila jejich dobrá přihrávka. Kvůli tomu se nám hůř bránilo. Polky měly dost míčů do kompaktní obrany.

Ten první set byl ale z vaší strany dobrý. Polkám jste dost zavářely. Bylo to nervozitou Chemiku?

Byl to začátek zápasu, vše bylo vyrovnané. Uprostřed nám to ale uteklo na přihrávce, párkrát jsme nepřihrály. Ony toho využily, bodově nám odskočily a dostaly se nahoru. Řekla bych až do herní pohody. Potom to už měly pod kontrolou.

Ve druhé sadě vás Polky už výrazně přehrávaly, co se tam stalo s vaším výkonem?

To se vše odvíjelo od našeho slabšího servisu. Polky měly opravdu skvělý příjem. Naopak my jsme hůř přihrávaly, a proto jsme se tolik neprosazovaly v útoku. Jejich obrana byla opravdu kompaktní, ta naše naopak ne.

V letošním ročníku Ligy mistryň jste nejlépe hrály s Eczasibasi Istanbul, a to jak doma, tak v Turecku. Čím si to vysvětlujete?

Těžko říct. Možná nám ten soupeř nejvíc seděl, nevím. (úsměv). Když jsme hrály v Turecku, tak měl Istanbul slabší den a nám se naopak hodně dařilo. Hlavně na servisu, a proto to bylo tak vyrovnané.

Zeptám se i přímo na vás. Máte za sebou už dva zápasy Ligy mistryň, kdy jste nastoupila v základu. Jak si užíváte své nové postavení v týmu?

Já si to užívám moc. Jsem strašně ráda, že jsem mohla nastoupit. Pro mě to jsou obrovské zkušenosti. Jsem moc ráda za tak velkou šanci.

Pro vás nyní skončily evropské poháry. Takže co vás teď čeká v Česku?

Plány jsou jasné. Budeme se připravovat na druhé kolo semifinále Českého poháru s Olomoucí a potom na finále. Pak nás čeká ligové play off. V Česku máme jasně dané cíle, a to je obhajoba titulu z extraligy i z poháru.