Do první čtvrtiny vlétly oba celky aktivní hrou, a jak Prostějov, tak Děčín se snažily získat vedení na svou stranu. 
O krůček lepší byli hosté, kterým se podařilo získat si dvoubodový náskok, který postupně narůstal až na pět bodů. Domácí byli sice z průběhu hry mírně otřeseni, ale nenechali děčínské hráče utéct a před koncem čtvrtiny stáhli své manko na pouhý bod.

Druhá desetiminutovka se nesla ve znamení střelecké mizérie. Očividně lepším a aktivnějším týmem byl Prostějov, ale přes veškerou snahu se mu nedařilo střelecky prorazit. Naštěstí pro domácí ani Děčínu se nepovedlo dát koš, 
a tak první body druhé části přišly až po třech minutách zásluhou Houšky.

Domácím se poštěstilo dokonce až po pěti minutách hry. Přesto se ještě dokázali dostat díky Dušanu Pandulovi do vedení. První poločas nakonec skončil nerozhodným stavem 31:31.

Podobně jako v Ústí nad Labem, tak i v zápase s Děčínem rozhodovala třetí desetiminutovka, ve které se Orlům podařilo proměnit několik trojek, a naopak Děčín začal střelecky ztrácet. Domácí tým soupeře přehrál a chopil se důležitého vedení 52:43.

Závěrečná čtvrtina slibovala boj až do samotného závěru. Prostějovští basketbalisté si ale přenesli formu 
z předchozích částí a svůj odstup si udržovali. Před závěrečným hvizdem vedli 66:58 
a navíc Marko střílel trestné hody. Oba se mu podařilo proměnit a o dalším vítězstvím nebylo pochyb. Kosmeticky výsledek ještě upravil děčínský Stria. Orli zdolali soupeře 68:60.

„Vyhráli jsme. Jsme šťastní. S Děčínem je to vždycky těžký zápas, navíc dnes přijeli v plné síle. Nám stále chybí rozehrávač. Takže jsme opravdu rádi, že jsme to zvládli. Hlavně v třetí části se nám povedlo odskočit," radoval se po výhře trenér Zbyněk Choleva.

„Myslím, že to utkání začalo v chladném tempu. Měli jsme velmi vlažný vstup do zápasu, 
i když jsme dosáhli na vyrovnaný poločas. Můžeme být ale rádi, že jsme obdrželi jen šedesát osm bodů," okomentoval utkání trenér Děčína Pavel Budinský.

BK PROSTĚJOV – BK DĚČÍN 68:60 (18:19, 31:31, 52:43)

Nejlepší střelci: Dufault 18, Marko 12, Pandula 10 – Sedmák 18, Houska 11, Sanders 10. Fauly: 15:18. TH: 6/8 – 11/14. Trojky: 8:3. Rozhodčí: Dolinek, Matějek, Kurz. Diváků: 70.