Začátek utkání tomu však vůbec nenasvědčoval. Orlová tlačila a podle vedoucího týmu domácích měl Prostějov co dělat, aby zastavil nápor.

„V první třetině nás soupeř úplně přejížděl. Byli jsme ospalí, nepohybliví, dělali jsme chyby a vázla kombinace," zhodnotil vedoucí mužstva Jan Páleník. On ani jeho spoluhráči nakonec jednomu inkasovanému gólu v první třetině nezabránili.

Druhá dvacetiminutovka nabídla poněkud jiný obrázek. Prostějov srovnal hru a začal se dostávat do stále nebezpečnějších šancí. Nakonec však z poměrně nenápadné akce skóroval až Daniel Miczek, jehož nahrávku na volného hráče srazil za gólmana bránící hráč. Playmakers se navíc brzy mohli ujmout vedení, ale hned několik šancí ztroskotalo na hostujícím brankáři.

Zbytek druhé třetiny však ještě přinesl dva góly. Se svými střelami neuspěli Starostka, Nečas ani Lajczyk. Domácí zachránila i jedna tyčka, z protiútoku však opět zahrozil Miczek, který prudkou ránou rozvlnil boční síť branky. V šestatřicáté minutě ale inkasoval Panák překvapivou přízemní střelu. Jen minutu na to však Prostějov opět srovnal. Střelou od mantinelu se prosadil Jan Páleník.

Závěrečná perioda zprvu tak bohatá na zajímavé akce nebyla. Až ve 48. minutě pořádně zaměstnal Panáka svou střelou Čontoš. Rána šla až z půlky hřiště, byla zato velmi nebezpečná. Brankář si s ní však poradil, stejně jako ten soupeřův, který si musel poradit s dělovkou Vychodila. V 55. minutě se však Prostějov dočkal a poprvé se v zápase dostal do vedení. Martin Pekař utnul krátký tlak soupeře trefou do růžku branky a rozveselil většinu přihlížejících.

Času už moc nezbývalo a tak se více než dvě minuty před koncem zápasu rozhodla Orlová pro hru bez brankáře, která nakonec přinesla ovoce. v 59. minutě totiž sklepl míček ze vzduchu do brány Michal Starostka a zamezit prodloužení mohly střely Lajczyka a Milerského. Ani jeden však neuspěl a tak následovalo deseti minutové prodloužení. To mohl rozhodnout nejdřív střelou pod ruku Miczek a překvapivou ránu vyslal o dvě minuty později také Páleník.

Minutu před koncem prodloužení se dokázal prosadit Miczek. Rozhodčí však branku neuznali. V nájezdech však už nebylo pochyb. Zprvu sice byli úspěšnější hosté, Milerskému se však následně nepovedl pokus – při nájezdu se vrátil. I díky tomu Prostějov vývoj zvrátil a zásluhou rozhodující trefy Milana Fojta se dostal tým z Hané do třetího kola poháru. V něm se mužstvo utká s vítězem zápasu Bohumína s Krnovem.

FBC Playmakers Prostějov – 1. FBK Eagles Orlová 4:3 sn.

Sestava Prostějova: Panák – Horváth, Bouda Marek, Bouda Martin, Fojt Zdeněk, Fojt Milan, Pekař, Miczek, Trčka, Hloch, Páleník, Vychodil.

Branky Prostějova: 26. Miczek, 37. Páleník, 55. Pekař, rozhodující nájezd Milan Fojt

Vývoj utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3