Do Kostelce na Hané přijelo z Havlíčkova Brodu jen osm hráčů. O to víc překvapilo, že na nabízející se vítězství domácí hráči nakonec nedosáhli.

Do přestávky si vytvořili Kostelečtí čtyřgólový náskok. Za zmínku z dění prvního poločasu stojí chytrý gól Grulicha z úhlu na 4:3.

Ve druhé části hry hájil branku domácích Varha 
a předvedl řadu dobrých zásahů. Jeho spoluhráči se ale 
z hrací plochy postupně vytráceli. Rychlou úspěšnou akcí se blýskla dvojice Slavík – Matějů. Kosteleckým střelcům se naopak přestalo dařit.

Když dal Rezek na 21:19, vyžádal si domácí kouč Jurík oddechový čas. Když snížili hosté na 23:22, nervozitu domácích ještě navýšili. Zich vyrovnal ze sedmičky na 24:24. Tři a půl minuty před závěrem byl domácí Hochvald vyloučen, ale Ševčík skóroval
i v os­labení Kosteleckých na 25:24. Hosté pak dostali ještě jednou výhodu sedmimetrového hodu a Zich se znovu nezmýlil. Drama vyvrcholilo nastřelenou tyčí branky hostí po střele Smékala.

„Naprosto zbytečně a nesmyslně odevzdaný bod," zlobil se po utkání kouč Kosteleckých Alois Jurík.

TJ SOKOL KOSTELEC NA HANÉ – TJ JISKRA HAVLÍČKŮV BROD 25:25 (15:11)

Rozhodčí: Dalajka a Šohan. Vyloučení: 2 – 2. ŽK: 3 – 2. 7m hody: 4/2 – 8/7. Diváků: 110.

TJ Sokol Kostelec na Hané: Navrátil, Varha – Smékal 3, Kopečný, Martin Grulich 7, Ševčík 1, Vymětal 5, Marek Grepl 2, Chalupecký 2, Palička, Jan Grepl 1, Hochvald 1, Varhalík 3, Říčař. Trenéři: Milam Varhalík a Alois Jurík.

TJ Jiskra Havlíčkův Brod: Dočkal, Jaščeg – Ondráček 1, Menšík, Vondra 1, Slavík 5, Morkus 1, Zich 5, Matějů 3, Rezek 9. Trenér : František Laštovička.

Prostějov dokázal v závěru srovnat

Skóre utkání v Prostějově otevřel domácí Kozlovský, ale krátké vedení prostějovského Sokola II bylo potom na dlouhou dobu labutí písní. Prostějovští házenkáři se dostávali přes obranu hostí velmi obtížně, a když přece jen vystřelili, tak je vychytal gólman hostí Ondráček.

O přestávce prohrávali Prostějovští zdánlivě nelikvidovatelným rozdílem sedmi branek.

Vprvních šestnácti minutách druhé části hry nastříleli prostějovští házenkáři jedenáct branek a Telničtí pouze dvě! V telnické brance vystřídal Ondráčka Přikryl. Valach pak našel přihrávkou přes celé hřiště Jurečku a ten svým typickým gólem z pravé strany srovnal na 19:19. Ani to ještě nebylo z prostějovské strany vše. Kosina dostal také dlouhou přihrávku a zavěsil na 20:19 a zásluhou Černíčka už Sokol II po další chvíli o dvě branky vedl! Velmi málo chybělo k senzaci v podobě, že výhru si z palubovky odnese tým, který už asi všichni v hledišti odepisovali. Že tomu tak nakonec nebylo, způsobila smůla, která se v závěru utkání lepila na ruce klíčovému hráči prostějovského týmu Kosinovi. Za stavu 23:24 neproměnil sedmimetrový hod a nervy mu nesrovnal ani další střelecký neúspěch, když hrál domácí tým přesilovku. Za stavu 25:27 ještě rozhodčí navíc Kosinu vyloučil.

„Stejně jako v utkání Českého poháru s Olomoucí jsme prošustrovali první poločas," nemohlo se líbit ani trenérovi domácího Sokola II Josefu Zedníčkovi. „Chybami jsme ztráceli míče a nabíjeli Telnickým zbraň. Zbrkle jsme přihrávali a v ofenzivě – prostě hrůza. I když jsme dostali v průběhu prvního poločasu sedmnáct branek, v defenzivě to bylo poněkud lepší než v útoku. Několikrát měl velmi dobré zásahy i brankář Hrubý. Ale polovinu gólů v prvním poločase nám dali hosté po našich chybách. Do druhé části hry jsme vytáhli vpřed naši obranu, i když nám do našeho systému 1 – 5 citelně chyběl klíčový Gazdík. Přineslo to dobré ovoce, v rychlých protiútocích jsme se prosazovali. Měli jsme být v utkání favority, ale řada překážek brání hráčům navštěvovat tréninky. S Telnicí získaný bod doma je málo, ale vzhledem k prohranému prvnímu poločasu o sedm gólů musíme být rádi," uznal trenér Zedníček.

TJ SOKOL II PROSTĚJOV – TJ SOKOL TELNICE 25:25 (10:17)

Rozhodčí: Valášek a Smékal. Vyloučení: 4 – 6. ŽK: 2 – 3. ČK: 55. Langer (Telnice). 7m hody: 3/2 – 2/2. Diváků: 90.

TJ Sokol II Prostějov: Hrubý, Mach – Jurečka 5, Burget, Černíček 5, Kozlovský 2, Valach 1, Kosina 10, T. Jurík, Raška, Šestořád 1, Juráček, Münster 2, Procházka 1. Trenér: Josef Zedníček.

TJ Sokol Telnice: Ondráček, Přikryl – Dufka, Jahoda 7, Šenkyřík 5, Kadrman 9, Kresta 2, Bronislav Strakatý, Aleš Strakatý, Kučera, Mrkvica 2, Blaženka, Langer 2. Trenér: Antonín Levíček.

Autor: Vlastimil Kadlec