První závod Tchibo Top Rad ligy (rakouský pohár na silnici) bývá v hornorakouském Leondingu velmi slušně obsazen. Letos se na start postavila bezmála dvoustovka závodníků nejen z Rakouska, Německa, Slovinska, Polska, ale také 42 cyklistů z celkem 7 týmů z Česka! Velmi potěšující je fakt, že cyklisté prostějovského SKC si z početné ekipy českých týmu vedli nejlépe a ukázali, že jsou na sezonu opravdu velmi dobře připraveni.

Nejvíce se zaskvěl Jakub Filip. Lídr prostějovského týmu v loňské sezoně ukázal, že i v té letošní bude opět útočit na nejvyšší příčky. Jakub ve velmi aktivně pojatém závodě, který doprovázela nervozita a pády charakteristické pro úvod sezony, prokázal vysokou výkonnost a obsadil desáté místo v celkovém pořadí kategorie Elite. V kategorii závodníků U23 to dalo dokonce místo druhé.

Závod se povedl i dalším závodníkům v prostějovských barvách Viktoru Vráželovi, Jiřímu Matouškovi, Ondřeji Tkadlecovi a Tomáši Salajovi, kteří závod dokončili a byli klasifikováni. Závod nedokončila dobrá polovina startujících, mezi nimi i Cetkovský, Mráček a Babiánek. Tým SKC Prostějov U23 teď čeká oficiální představení které proběhne v pátek v autosalonu Automechanika a.s., kde budou představeny nové dresy, designy kol, nové tváře v týmu a také závodní program pro letošní rok. V sobotu se pak představí i na domácí půdě, kde je v sobotu čeká tradiční závod Brno – Velká Bíteš  – Brno.

Výsledky Leonding:

1. Ricardo Zoidl, Rakousko, RC ARBÖ Wels Gourmetfein, 2. Tobiáš Erler, SRN, ARBÖ Gebrüder Weiss – Oberndorfer, 3. Jure Golcer, Slovinsko, Tirol Cycling Team…10. Jakub Filip, ČR, 34. Viktor Vrážel, 47. Jiří Matoušek, 75. Ondřej Tkadlec, 86. Tomáš Salaj (všichni SKC Prostějov).⋌(skc)