Kromě tradiční a klasické „Čokoládovky“, která je už neodmyslitelným faktickým zahájením zápolení nejlepších světových atletů a která letos proběhne na ostravském městském stadionu 23. května, si mladí a začínající vyznavači královny sportů budou moci svou momentální výkonnost vyzkoušet i v dalších pěti moravských a slezských městech.

„V prvním pilotním ročníku jsme připravili běžecké soutěže pro děti od tří do jedenácti let ještě v Olomouci, Opavě, Prostějově, Havířově a Třinci, které budou současně kvalifikací pro finálové závody, jež se uskuteční v předprogramu Zlaté tretry Ostrava 2012 v pátek 25. května odpoledne,“ řekl manažer ostravského mítinku Alfonz Juck.

Pro děti budou v Prostějově připraveny čtyři závody rozložené podle věku od 60 po 300 metrů, běhat se bude na školním stadionu ZŠ Jana Železného. Tedy školy, která nese jméno patrona těchto závodu, trojnásobného olympijského vítěze v hodu oštěpem a ředitele Zlaté tretry.

Do celého projektu, který si klade za cíl ještě více propagovat pohyb, běh, atletiku a samozřejmě i Zlatou tretru Ostrava, jsou podle jejich organizátorů zakomponované mnohé z hvězd jednoho z nejvyhledáva­nějších mítinků na světě. „Někteří z nich budou vítěze a vítězky v Ostravě při finále dekorovat,“ doplňuje Juck.

Na manažerova slova navazuje i ředitel Zlaté tretry Ostrava.

„Jsem rád, že se myšlenka Tretry a propagace atletiky na dráze bude letos rozšiřovat i mezi nejmenšími dětmi, tam je budoucnost české atletiky,“ říká Jan Železný a dodává: „Jestli se tenhle první ročník povede, třeba Čokoládovku v následujících letech rozšíříme i o nějaké vrhačské disciplíny.“

Program prostějovských závodů odstartuje v 10 hodin soubojem dětí ve věku 3 až 5 let na 60 metrů, který smí bežet v doprovodu rodičů. O půl hodiny později vyrazí na stometrovou trať šestiletí a sedmiletí. Dívky a chlapci narození v letech 2003 a 2004 se utkají na dvoustovce a nejstarší (2002, 2001) poběží trasu dlouhou 300 metrů.

Zájemci se mohou přihlásit předem na e-mail: atletika.pv@volny.cz nebo přímo na místě v den konání závodů půl hodiny před zahájením příslušné kategorie.⋌(spo)

Čokoládová tretra - pozvánka

Čokoládová tretra - pozvánka