Ta nezůstala bez povšimnutí Českého volejbalového svazu, který prostřednictvím svého prezidenta Zdeňka Haníka udělil Chlumské bezprostředně po utkání speciální ocenění. Pět mistrovských titulů získala v dresu Brna, jeden v nizozemském Lichtenvoorde a čtvrtý teď slaví s Prostějovem.

Celé vaše roční snažení je u konce. Jaký je to pocit? Převládá úleva nebo smutek?

Na jednu stranu je to úleva. Na druhou je mi líto, že to zase všechno končí. Holky se rozjedou domů po celém světě a mají svoje plány. Takže jsem i trochu smutná, protože to byla perfektní sezona a s celým týmem se mi moc dobře spolupracovalo.

Olymp vám byl ve finále poměrně vyrovnaným soupeřem, i když tomu výsledek úplně nenapovídá. Co jste říkala na jejich hru?

Klobouk dolů před jejich výkonem. Je to velmi mladý a perspektivní kádr a hodně nás potrápil. Vůbec nebylo jednoduché s nimi vyhrát, musely jsme hrát opravdu naplno, nic napůl plynu.

SOUVISEJÍCÍ

Čtvrtý titul: Prostějov zůstává na trůnu českého volejbalu

Prostějovanky opět slaví titul. Náležitě si to vychutnaly. PODÍVEJTE SE

Získala jste svůj desátý titul v kariéře. Dokázala jste si to na jejím začátku představit?

Ne, to v žádném případě, tomu bych ani nevěřila. Každopádně jsem moc ráda. Měly jsme super tým v Brně, kde se nám podařilo vyhrát extraligu pětkrát, pak jsem přešla do Prostějova, kde se znovu poskládalo skvělé družstvo. Vždy je to i otázka štěstí.

To vaše bylo asi v tom, že jste chodila do celků, které na tom byly hodně dobře a měly velké ambice.

Je to tak, chodila jsem do týmů, které usilovaly o titul. Na tom hodně záleží. Třeba Sanja Popovič má teprve šestý titul a přitom oběhla celou Evropu.

Přibyde ještě nějaký další do sbírky?

Uvidíme, s tou desítkou bych ještě končit nechtěla. Ani to ještě nemám v plánu, takže by ještě nějaký mohl přibýt. Pokud bych zůstala v Česku, tak bych mohla mít i desátý český, což by určitě bylo zajímavé. Volejbal mě pořád baví, jsem spokojená a mám radost ze hry.

Už víte, jestli budete hrát i v příští sezoně v Prostějově?

Mám těsně před podpisem smlouvy, takže bych o tom ještě nechtěla mluvit. Ale určitě vám dám vědět, kde budu v příští sezoně nastupovat.