Utkání zprvu přinášelo to, co čekal asi každý. Tedy velký tlak ze strany Brna a obrovské tempo na obou stranách, protože domácí nechtěli soupeři dát nic zadarmo. Především Štěpán Panák v domácí bráně měl hodně co dělat, letěla na něj jedna střela za druhou a už na konci první minuty inkasoval. Do míčku se opřel Matěj Hronek, který prudkou ránu namířil do šibenice. Nápor Jihomoravanů však po pár dalších divokých minutách utnul Karel Hloch. Útočník Playmakers poslal ještě e středního pásma skrytou ránu na branku a trefil přesně růžek.

A bylo ještě veseleji. Zdeněk Fojt se totiž ocitl v neobvyklé roli střelce, z kruhu se nemýlil a naprosto šokoval Brňany. Vyrovnaný, a překvapivý, stav utkání ale vydržel jen minutu. To se k míčku dostal Marek Fuchs. Se svými spoluhráči soupeře sice ničil šestnácti střeleckými pokusy, ale na branku Marka Fuchse vzápětí odpověděl Radek Šimíček. Playmakeři tak uzavřeli třetinu velmi úspěšně: s padesátiprocentní střeleckou úspěšností. Celky tak šly do šaten za stavu 3:3.

Co zdobilo začátek první třetiny, to se znásobilo na úvod druhé. Domácí ucítili šanci, zjistili, že při dobře zvolené taktice můžou držet se soupeřem krok. Brňané se naopak nehodlali smířit s pokořením od regionálního celku. A zuřivě se vrhli do útoku. Napnout síťku v brance mohli Machálek či Ondráček, ani jeden ale neuspěl. Další rány zblokovali bránící Playmakeři a když se náhodou dostal některý z hostí do střelecké situace, zasáhl skvělý Panák. Playmakeři si navíc vynutili přesilovku a tu také těsně před jejím koncem dokázali využít. Jmenovitě poslal Miczek parádní pas před poloprázdnou bránu na volného Patrika Dočkala a ten se nemýlil. V polovině utkání ale bylo vše jinak, protože se v rozmezí minuty prosadili Patrik Fabián a David Hauser - což znamenalo vedení 5:4 pro Brno. Uplynula ale jen chvíle a přes celé hřiště prošel obrovitý obránce Josef Ťuik, který si povodil soupeře a pak prostřelil pod rukou brankáře.

Do konce třetiny už se pouze nechali vyloučit právě poslední ze střelců a také Milan Fojt, který potvrdil svou pověst rtuťovitého hráče. Výsledkem byl trest 2+10 a početní výhoda Hattricku, kterou ale Brňané nevyužili. Naopak se jim dařilo později. Nejprve se dostali do vedení, které následně ještě navýšili. Demotivovaní Playmakeři to zkusili i bez brankáře, ale prakticky vzápětí inkasovali poosmé, z toho počtvrté od Marka Fuchse.

Prostějované se tak s Pohárem rozloučili ve třetím kole, vyrovnali tak umístění z předminulé sezóny. Tehdy však měl trenér Bouda k dispozici mnohem zkušenější i početnější celek. Za výsledek a dravý výkon se navíc Playmakeři nemusí i přes prohru s Hattrickem stydět. Soupeři byli čestným, i když místy hádavým, protivníkem a ze hřiště tak mohli hráči v černomodrých dresech odejít se vztyčenou hlavou.

KOMENTÁŘE TRENÉRŮ:

Martin Bouda, FBC Playmakers Prostějov: Soupeř byl jasně lepší, výsledek odpovídá průběhu. Utkání ukázalo, na čem všem musíme ještě do sezóny zapracovat. Z týmu chválím především Štěpána Panáka, zachytal skvěle.

Dan Koubek, FBŠ Hattrick Brno: Bylo to typické pohárové utkání. Soupeř dřel celé utkání a dělal co mohl. U nás se bohužel projevila naše tradiční slabina: špatná produktivita.

STATISTIKY:

FBC Playmakers Prostějov - FBŠ Hattrick Brno  5:8 (3:3, 2:2, 0:3)

Branky a asistence: 10. Hloch K., 13. Fojt Z. (Miczek), 18. Šimíček (Dočkal), 29. Dočkal (Miczek), 33. Ťuik

Střely na branku: 16:43

Vyloučení: 4:2, Využití: 1:1

Sestava Prostějova: Panák - Ťuik, Pekař M., Fojt M., Horváth - Fojt Z., Miczek, Šimíček, Dočkal, Brumlík, Zbránek, Hloch K., Konečný Trenér: Martin Bouda