Při vyvrcholení tenisových bojů si diváci přišli na své. Program odstartovala exhibice ve čtyřhře, ve které se představila Petra Kvitová s Petrem Pálou proti Lucii Šafářové s Jiřím Novákem.

Zápas plný úsměvných momentů nakonec vyzněl lépe pro dvojici Lucie Šafářová – Jiří Novák.

„Exhibice se mi moc líbila, byla to moje vůbec první v Prostějově a jsem ráda za to, že jsem si mohla zahrát v domácím prostředí před zaplněným centrálním dvorcem," řekla Petra Kvitová.

S pochvalným ohlasem se přidala i Lucie Šafářová.

„Bylo to úžasné, navíc byl krásně zaplněn centrální dvorec, takže jsem ráda, že jsem se dneska mohla v Prostějově představit," svěřila se devětadvacetiletá tenistka.

Finále challengeru v Prostějově svedlo proti sobě 204. hráče světa Martona Fucsovicse proti zkušenému Mikhailovi Kukuškinovi, jenž se pyšní osmdesátým devátým místem v žebříčku ATP. V turnaji musel například projít i přes domácího favorita Jiřího Veselého.

Souboj začal podle papírových předpokladů. Kazach Kukuškin povolil v prvním setu mladému Maďarovi pouze jeden gem a udělal tak první krok k vytouženému titulu.

V podobném duchu se nesl i set druhý, ve kterém Fucsovics vybojoval pouze o gem více. Kazašský tenista se tak mohl radovat z nejcennějšího vítězství své dosavadní kariéry.

„Dnešní zápas se mi povedl. Snažil jsem se být od prvního míče soustředěný, protože jsem věděl, že Marton Fucsovics je výborný hráč, který prošel z kvalifikace až do finále. Co se týče mého celkového vítězství, tak před turnajem jsem absolutně nečekal, že bych mohl vyhrát. Ale v jeho průběhu jsem se cítil více a více sebejistější a ve finále jsem už věřil, že mám velkou šanci na vítězství. Je to pro mě důležitý titul, protože tento turnaj je na okruhu velice známý," svěřil se vítěz turnaje.

Tenisový challenger UniCredit Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 106.500 eur):

Dvouhra – finále:

Fucsovics (Maď.) – Kukuškin (6-Kaz.) 1:6, 2:6.

Autor: Dominik Voráč