„Původně se mělo hrát ve středu, ale to bylo v naši hale plánováno finále Česko-slovenského poháru ve volejbale. My jsme se tedy domluvili a posunuli naše utkání. Nakonec se finále hrát nebude, ale my jsme to už nechali na úterý," vysvětloval generální manažer Orlů Petr Fridrich.

Prostějov opět nastoupí v plném složení. Tedy sedm statečných doplní i nově uzdravený Bohačík.

„Bude nás opět osm. Bohačík pokročil v tréninku, takže by mohl dostat víc prostoru než Ostravě. Pandula si doléčil svoje nachlazení, ale bohužel má opět něco se zády. Doufám, že to nebude nic vážného a nastoupíme v plné síle," řekl trenér BK Prostějov Zbyněk Choleva.

Okleštěná sestava Orlů odehrála v Ostravě velmi povedený zápas. Silného protivníka dokázali zatlačit do kouta a ještě pět minut před koncem klání vedli. Ostravský Stehlík v posledních vteřinách vyrovnal. Domácí nakonec zvítězili až v prodloužení.

„V úzké sestavě máme málo odpočinku, teď vlastně jen dva dny. Po nešťastné porážce v Ostravě není ani moc velká chuť do dalšího klání. Ale včerejší trénink se mi zdál v pořádku," vysvětloval kouč Choleva.

Prostějovští basketbalisté by rádi navázali na výkon z ostravské palubovky.

„Hrozně rádi bychom začali, tak jak jsme skončili, tedy kvalitní hrou. Navíc hrajeme doma. Uvidíme,co nám budou síly stačit. V Českém poháru jsme vydrželi proti Pardubicím jen tři čtvrtiny, doufám, že dnes to bude lepší," přál si Zbyněk Choleva.