Chorvatský klub KK Zagreb vznikl teprve v roce 1970, po rozdělení Jugoslávie se stal účastníkem nejvyšší soutěže nové země, a navíc i účastníkem tzv. Adriatické ligy.

Tým je složen převážně z vlastních odchovanců. Z absolutní většiny pochází hráči z Chorvatska, pouze několik jich je z Bosny a Hercegoviny. Klub vyniká nejenom výsledky, ale i příkladnou péčí o mládež, sdružuje asi 500 osob.

Součástí Mravenců jsou nejenom družstva mužů, ale i žen hrající nejvyšší národní soutěž. Tým, se kterým se Orli 14. listopadu střetnou, vede trenér Željko Pavličevič.

Hlavní opory jsou 217 cm vysoký pivot Ante Tomič (nar. 1987), který byl vyhlášen nejlepším mladým hráčem chorvatské ligy za tuto sezonu. Jeho bodový průměr je 14,2 bodu na zápas, pochopitelně při své výšce vyniká hlavně na doskoku.

Tento hráč se dostal i do hledáčku scoutů zámořské NBA a byl draftován jako potenciální posila klubu Utah Jazz. V případě, že nastoupí, bude druhý Chorvat v této soutěži, spolu s Gordanem Giričekem.

Nejlepším střelcem je rozehrávač Jakov Vladovič (roč. 83 – 187 cm) s 15,6 bodu na zápas. Nebezpečným křídelníkem týmu je Krunoslav Simon (roč. 85 – 198 cm) s 13 body na zápas, na stejném postu hraje i hráč původem z Bosny Mario Dundovič (roč. 77 – 200 cm), 10 b./záp., který patří spíše ke starším hráčům týmu. Většina z nich totiž nemá ještě 25 let.

Okamžitě po losu přinesly webové stránky klubu podrobnou analýzu svého soupeře, kterého hodnotí podobně jako vedení Orlů: těžkého, ale překonatelného. Výhodou Prostějova by měla být výborná znalost svého soupeře, trenér Ivica Mavrenski zná Záhřeb ze vzájemných zápasů v Adriatické lize. Ta sdružuje týmy bývalé Jugoslávie.

Klub hraje v hale zvané Trnsko s kapacitou 2000 diváků, která se nachází v části hlavního města Chorvatska zvaného Nový Záhřeb. Klubové barvy jsou žlutá a modrá.