Hned úvodní set ukázal s jakou sílou přijel pražský výběr na Hanou. Na domácích hráčkách byla vidět únava z těžkého týdne proloženého Ligou mistryň. Olymp toho využil a brzy se dostal do čtyřbodového vedení. Tento rozestup si svěřenky Stanislava Mitáče dokázaly uhlídat a v závěru dokonce navýšit. Agelky ztratily úvodní sadu 25:18. Byl to teprve druhý prohraný set v sezoně.

V tom následujícím se však Čadův tým vzpamatoval a začal hrát svou hru. Na palubovku naskočila Markevich a pomohla Hanačkám vytvořit čtyřbodový náskok. Do útoku se také zapojila Hutinski s Carter a ukazatel skóre brzy ukazoval stav 20:13. Závěr si už Prostějov pohlídal a zvítězil 25:18.

Vstup do třetího setu se však Agelkám opět nezdařil. Olymp se dostal do vedení 3:0. Domácí ale dokázali rychle odpovědět a otočit utkání ve svůj prospěch. Poté probíhala přetahovaná o balón. V ní vynikala především Mudrová, která několikrát srovnala. Tvrdé smeče Carter podporované bloky Steenbergen však nakonec odpoutaly Prostějov od soupeřek a poslaly jej také do celkového vedení. Třetí sadu vyhrály Agelky 25:19 a vykročily tak za dalším vítězstvím.

Poslední část byla opět zkraje vyrovnaným střetnutím. Zkušené Hanačky ale už nechtěly připustit žádné komplikace a tak především díky Vincourové a v závěru také Kossányiové uzavřely rok výhrou 3:1 na sety.Olymp se marně snažil vzepřít svému osudu, proti rozjetým Agelkám neměl ani tentokrát šanci.

„Jsem rád, že jsme utkání nakonec zvládli. Náš program byl poslední dobou enormně náročný, sehrát čtyři velmi těžké zápasy během osmi dnů s cestováním do Cannes a zpět není úplně jednoduché. Únava i menší koncentrace se projevily v prvním setu, kdy holky špatně řešily lehké míče a umožnily jít Olympu do vedení. Od druhé sady se však celý tým postupně lepšil a soupeře přehrál hlavně útokem, což vedlo k zaslouženému vítězství," usmíval se spokojený lodivod Prostějova Miroslav Čada.

Naopak zklamání neuměl zakrýt trenér Olympu Stanislav Mitáč: „Za normálních okolností bych to hodnotil jako náš dobrý výkon, protože jsme podlehli až po boji a získali set. Ale vzhledem k únavě domácích z náročného programu jsme si z Prostějova tentokrát mohli odvézt víc, soupeřky viditelně neměly svůj ideální den. Bohužel jsme po vydařené úvodní sadě doplatili na zhoršený útok, s takovým zakončením tady prostě nešlo uspět."

VK AGEL Prostějov – PVK Olymp Praha 3:1 (-18, 18, 19, 19)

Rozhodčí: Dziacký a Pecháček. Čas: 99 minut. Diváků: 400.

Sestava Prostějova: Borovinšek, Carter, Kossányiová, Steenbergen, Vincourová, Malesevic, libero Jášová – Hutinski, Markevich, Soares. Trenér: Miroslav Čada.

Sestava Olympu: Hodanová, Kvapilová, Sládková, Halbichová, Mlejnková, Mudrová, libero Dostálová – Kopecká, Jančaříková, Škrampalová, Vinklerová. Trenér: Stanislav Mitáč.