„Podali jsme výborný výkon,“ usmíval se po zápase lodivod Prostějova Miroslav Čada.

To se ukázalo hned v úvodní sadě, kdy Agelky Ostravu přímo vymazaly z palubovky. Hanačky předvedly skvělý útočný volejbal a rychle vedly 4:0. Mezi největší opory týmu se zařadila kubánská univerzálka Casalisová a hlavně její smečovaný servis. V první sadě si připsala tři esa. Hosté naopak bojovali s přihrávkou a nakonec padli vysoko 25:9.

Druhý set předvedl už naprosto odlišný obrázek hry. Ostrava se probudila a začala být úřadujícím mistryním vyrovnaným soupeřem. Hosté se dostali i do vedení 8:13. Agelky ale využily následného zaváhání a srovnaly. Přetahovaná o každý balon ale pokračovala až do konce sady. Tu nakonec Čadův tým získal těsně 25:23.

„Pouze druhý set byl z naší strany trochu slabší. Měli jsme tam několik nedorozumění v poli, Ostrava snažící se o zvrat po jasné první sadě zatlačila servisem a tím klesla naše úspěšnost. Nicméně jsme útlum dokázali včas zastavit, důležité bylo uhrání vyrovnané koncovky,“ oddechl si Čada.

Vyrovnaný volejbal pokračoval i ve třetím dějství, tedy v jeho začátku. Poté se na podání postavila Nina Herelová a díky ní odskočily Agelky o šest bodů na 10:4. Toto manko už bylo pro tým Zdeňka Pommera příliš velké. Hanačky si tak došly pro výhru 25:13 a celkově 3:0 na sety.

„Za celý zápas snesl náš volejbal opravdu přísné parametry,“ uvedl spokojený kouč Čada.

Jeho kolega z lavičky Ostravy Zdeněk Pommer, ale příliš spokojený nebyl: „Prostějov hrál doma dobře, což ale neomlouvá náš špatný výkon. Drželi jsme krok jen ve druhém setu, kdy pomohlo zamíchání se sestavou. Prohrát na devět a třináct bodů je trochu moc, snad to pro nás bude zvednutý prst před play off. Abychom v něm uspěli, musíme hrát mnohem lépe a všichni si víc hrábnout, přistoupit k tomu úplně jinak.“

Soupeřem Prostějova v prvním kole play off pak bude Přerov. Malá bitva o Hanou začne v sobotu 1. dubna v Prostějově a hned v neděli bude mít pokračování.

VK AGEL Prostějov – TJ Ostrava 3:0 (9, 23, 13)

Rozhodčí: Kmoníček a Velinov. Čas: 72 minut. Diváků: 500.
Prostějov: Emontsová, Frigová, Casalisová, Gambová, Herelová, Tinklová, libero Kovářová. Trenéři: Miroslav Čada a Lubomír Petráš.
Ostrava: Faltínová, Zemanová, Diatková, Kojdová, Nachmilnerová, Valková, libero Červenková – Čuboňová, Součková, Toufarová, Zedníková, Plchotová. Trenéři: Zdeněk Pommer a Lukáš Spáčil.