V sobotu jim na domácí palubovce stačilo pouhých pětašedesát minut k zdolání pražského Olympu. Výhra 3:0 na sety tak svědčí o tom, že staronový kouč krizi zažehnal.

„Jsem spokojený jak s výsledkem, tak s předvedenou hrou. Nebyly tam z naší strany žádné větší výpadky, přesně podle plánu jsme se víc prosazovali středem sítě a zejména útoky ze zadních pozic, hlavní úkoly jsme tedy splnili,“ usmíval se spokojený trenér Miroslav Čada.

Hned vstup Hanaček do zápasu byl překvapivý. Po trápení z předchozích utkání nebyla ani památka a Agelky tak rychle vedly 10:2. Tím vlastně rozhodly celou úvodní sadu. Za stavu 16:5 přidal i Mitáčův tým, ale své manko stáhl jen na sedm bodů. Nakonec padl jasně 25:13.

V následujících dvou setech se už hra Olympu zlepšila, ale na rozjetý Prostějov to bylo málo. Druhý set rozhodlo skvělé podání Emontsové a hlavně výborně hrající univerzálka Rodriguezová. Tentokrát Prostějov vyhrál 25:16.

Ve třetí sadě Praha držela s favoritem krok do stavu 5:5. Prostějov pak ale znovu zabojoval a hlavně zpřesnil hru. Třetí set ovládli domácí 25:17 a celý zápas 3:0 na sety.

„Teď se chceme zlepšovat dál. Celý tým můžu pochválit za dobrý výkon a obzvlášť výborně zahrála Heidy Rodriguezová, která se často prosazovala i přes dvojbloky hostů,“ chválil své svěřenky Miroslav Čada.

Naopak lodivod Olympu Stanislav Mitáč byl z výkonu svého týmu smutný: „Jsem zklamaný z porážky 0:3, která je jako vždy bolestivá, i z předvedeného výkonu. Střídáme docela podařené a pěkné rozehry s hroznými chybami od zkažených servisů přes nedomluvu.“

VK AGEL Prostějov – PVK Olymp Praha 3:0 (13, 16, 17)

Rozhodčí: Vachutka a Peloušek. Čas: 65 minut. Diváků: 500.
Prostějov: Tinklová, Emontsová, Trnková, Rodriguezová, Gambová, Herelová, libero Kovářová - Nová. Trenéři: Miroslav Čada a Lubomír Petráš.
Olymp Praha: Šimáňová, Kopecká, Melicharová, Vyklická, Kalhousová, Šotkovská, libero Dostálová – Kurková, Bartošová. Trenéři: Stanislav Mitáč a Jakub Brečka.