„Osmadvacetiletý řidič osobního automobilu značky Škoda do pravého jízdního pruhu na dálnici ve směru na Olomouc vjel v době, kdy tudy projížděl nákladní automobil značky Iveco. Řidič nákladního automobilu se srážce pokusil zabránit brzděním a najetím ke středu komunikace. Do levého jízdního pruhu však vyjet nemohl, protože zde jela jiná vozidla. Došlo k bočnímu střetu pravého boku návěsu nákladního automobilu s levým bokem osobního automobilu," řekl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že došlo zároveň k poničení svodidel a dvou dopravních značek.

Policisté nezjistili, že by některý z řidičů před jízdou pil. Ke zraněním nedošlo, škoda se však vyšplhala přes čtvrt milionu korun.

O necelé čtyři hodiny později se na okraji Olšan bouralo znovu. „Vozidla značky Škoda se z dosud přesně nezjištěných příčin střetla již mimo dálnici D 46 v prudké zatáčce dálničního sjezdu. Po srážce jedno z aut narazilo do svodidel na vnitřní straně zatáčky, o které se zastavilo. Druhé vozidlo zůstalo stát uprostřed komunikace," informoval policejní mluvčí.

Škoda tentokrát překonala hranici tří set tisíc korun. Při srážce se zranil řidič Škody Fabia. Po převozu skončil v olomoucké fakultní nemocnici. Policisté nehodu nadále prošetřují.

K večeru se pak bouralo také v centru Prostějova. Tentokrát však šlo hlavně o poničené plechy. K nehodě došlo na rondelu v křižovatce ulic Újezd, Wolkerova a Dolní. Zde se srazila tři auta, policie však nemá informace o tom, že by se někdo zranil.